Buzău:Scandal la Liceul Pedagogic. Zeci de părinţi contestă vehement decizia Inspectoratului Şcolar de a schimba o învăţătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

25 de părinţi contestă vehement decizia Inspectoratului Şcolar de a schimba învăţătorul de la una dintre clasele întâi. Protestatarii s-au adunat azi-dimineaţă în faţa Liceului Pedagogic şi cer ca Inspectoratul Şcolar să reununţe la această decizie. În caz contrar părinţii vor să ajungă până la minister.

Tensiunea mocneşte de câteva zile printre cei 25 de părinţi care şi-au încris copiii la Liceul Pedagogic în clasa învăţătoarei Georgeta Răican, recunoscută şi de colegi pentru gradul înalt de profesionalism.

Prima răbufnire a părinţilor a fost miercuri, atunci când aceştia au aflat că învăţătoarea Răican nu va mai preda de anul viitor la clasele de gimnaziu din cadrul Liceului Pedagogic.

Oamenii au făcut o petiţie pe care au semnat-o şi au depus-o inspectorului general cu speranţa că învăţătoarea nu va fi mutată.

Pentru că Inspectoratul are o poziţie inflexibilă vis-a-vis de acest caz oamenii pun acum sub semnul întrebării legalitatea transferului. “S-a făcut în aşa fel încât a ştiut de acest post doar doamna care s-a titularizat. Se ignoră rezultatele acestei învăţătoare care de opt ani predă aici şi care şi-a câştigat încrederea părinţilor şi a colegilor”, a declarat Cristina Bălan, mama unui elev.

Scenariul s-a repetat în această dimineaţă când înaintea începerii orelor de curs părinţii revoltaţi s-au strâns în curtea liceului şi au pus la cale un plan de bătaie.  Părinţii vor să ajungă până la minister cu petiţiile lor şi în acest sens s-au mobilizat. “Nu se respectă continuitatea cadrului didactic la aceeaşi clasă cu care a început şi altfel educaţia copiilor noştri va avea de suferit. Suntem revoltaţi pentru că se observă alte interese şi o zădărnicire de la Inspectoratul Şcolar. O vrem în continuare pe învăţătoarea Răican Georgeta, care s-a dovedit un model neîntrecut de cadru didactic. N-o cunoaştem pe această doamnă care va ocupa acest post şi nu vrem să se facă experimente pe micuţii noştri aşa că facem petiţie la minister”, a declarat Neculai Abaza, tatăl unui copil.

image

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar se apără şi spun că nu pot modifica decizia de schimbare a învăţătoarei pentru că nu le permite cadrul legal.
Pot să protesteze cât vor pentru că eu nu pot să încalc legea. Învăţătoarea Răican este detaşată de opt ani pe postul inspectoarei Tatulescu, care s-a trasferat pe un post de logoped iar locul a rămas vacant. Într-o şedinţă publică o altă învaţătoare a optat pentru acest loc deoarece nu mai avea post de titular. Oricum, doamna Răican era titular la Berca şi nu mai avea cum sa ocupe şi acest post „ a declarat Inspectorul Şcolar General, Florina Stoian.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite