Buzău: Zeci de mii de nevoiaşi, hrăniţi din ajutoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile nevoiaşe din zona de nord a judeţului vor fi primele care vor beneficia de ajutoare de la Uniunea Europeană. Cantităţi însemnate de produse alimentare vor ajunge în toate localităţile, după un grafic stabilit de Consiliul Judeţean.

Beneficiarii sunt şomerii indemnizaţi, persoane care primesc venitul minim garantat, cele cu handicap grav ce nu se află în grija unei instituţii de ocrotire, precum şi pensionarii ale căror venituri lunare nu depăşesc 400 de lei. Ajutoarele distribuite anul acesta sunt mai consistente şi mai diversificate decât anul trecut, cînd sărmanii au primit numai făină şi zahăr. Fiecare persoană aflată pe listele întocmite de primării are dreptul să primească 14 kg de făină, 7 kg de mălai, 3,2 kg de paste făinoase, 1 kg de biscuiţi, 1kg de zahăr, 1 kg de lapte praf.

În evidenţele Consiliului Judeţean sunt 87 265 de persoane ce ar urma să beneficieze de alimentele distribuite în cadrul programului european. Raportat la numărul total de beneficiari, cantitatea de alimente, însă autorităţile dau asigurări că produsele nu vor rămâne în depozite. „ Produsele care rămân neutilizate în prima etapă, vor fi repartizate celor care au fost omişi din diverse motive din liste” ne-a declarat Mirela Oprea, director executiv în cadrul Consiliului Judeţean Buzău.


Alimentele vor ajunge la oamenii amărâţi în tranşe. Mai întâi se livrează făina, mălaiul şi pastele făinoase, urmând ca, pe măsură ce sosesc şi celelalte alimente, să fie trimise către primăriile din judeţ.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite