Buzău: Vor fi terase cu răcoritoare la tot pasul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzăul va fi împânzit şi anul acesta de terase sezoniere, însă amenajarea lor mai întârzie din cauza condiţiilor meteo schimbătoare. Primăria a acordat mai mult de zece autorizaţii pentru folosinţa domeniului public în acest scop, pentru care percepe deja chirie.

Primele terase au apărut abia la sfârşitul săptămânii trecute, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în dreptul Casei de Cultură a Sindicatelor, şi pe Bulevardul Unirii, în faţa câtorva restaurante şi baruri. Prezenţa clienţilor este însă timidă, deocamdată, din cauza vremii, fapt ce-i determină pe administratorii de unităţi de alimentaţie publică să nu grăbească amenajarea grădinilor de vară.

Potrivit conducerii primăriei, centrul vechi va fi mai sărac în terase, anul acesta, faţă de vara lui 2010. “Terasa clubului Queens nu va mai fi amplasată în apropierea complexului Winmarkt, ci va fi mutată pe prelungirea străzii Independenţei, aproape de şcoala numărul 5, pe trotuarul din faţa localului în care funcţionează acest club. Ne-au spus că nu au avut succes pe vechiul amplasament şi că vor demonta tot ce construiseră pe Cuza Vodă”, ne-a declarat viceprimarul Fănică Bârlă.

În centrul istoric vor rămâne numai terasele de la Ştefi şi cofetăria Ioana, unităţi care nu au mai fost nevoite să solicite de la primărie acord de folosinţă gratuită a spaţiului public, fiind suficiente doar certificatele de urbanism valabile şi anul acesta.

O terasă nouă va apărea în vecinătatea sediului central CEC, de pe Bulevardul Unirii, în faţa barului Ana Café. “În această zonă nu prea erau unităţi de alimentaţie public şi este chiar binevenită o terasă, cu condiţia să nu aibă clienţi gălăgioşi şi beţivi”, ne-a declarat un locatar din blocul la parterul căruia va fi amenajată terasa.

O grădină de vară, mai ales pentru rockeri, va apărea în următoarele zile la parterul blocului Istriţa, în dreptul clubului Flower Power Café. “Terasa va avea opt mese, zic eu, suficiente, unde se poate servi o cafea, o bere, răcoritoare, se poate asculta muzică bună iar, ca element de originalitate, vom avea un artist plastic care va desena portrete clienţilor noştri. Sper ca şi vremea să ţină cu noi”, ne-a declarat Daniel Nicola, administratorul Flower Power Club.

Terase vor mai fi deschise pe perioada verii la poarta parcului Crâng, în vecinătatea celor două mall-ui, la Casa Tineretului şi în ştrandul din Parcul Tineretului. Toate terasele din oraş au autorizaţie de funcţionare valabile în intervalul 1 mai – 30 octombrie, pentru care primăria percepe o chirie de 1,62 lei pe metru pătrat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite