VIDEO Viscolul puternic a blocat un drum naţional în nordul judeţului Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoarea şi viscolul puternic din ultimele ore au provocat închiderea unui drum naţional care leagă oraşul Râmnicu Sărat de Brăila şi blocarea pe anumite porţiuni a patru drumuri judeţene din zona de câmpie.

În zorii zilei, circulaţia autovehiculelor pe DN 22, între Râmnicu Sărat şi limita cu judeţul Brăila, a fost oprită din cauza vântului foarte puternic, ce face ca zăpada de pe câmp să se depună pe partea carosabilă.

Este iadul pe pământ aici. Încă de marţi vântul bate cu peste 80 de kilometri pe oră în această zonă şi din această cauză s-au format troiene de până la trei metri înălţime. Până şi pământul îngheţat este erodat de pe câmp şi aruncat pe carosabil. Din acest motiv s-a hotărât oprirea circulaţiei pentru ca şoferii să nu rămână blocaţi în zăpadă . Opt utilaje de deszăpezire patrulează non stop pe aceast sector de drum. Am făcut eforturi mari ca salvările să poată ajunge până acum la pacienţi”,a declarat Leon Velicu şeful secţiei de drumuri naţionale din Buzău

În zona respectivă au fost instituite puncte de informare, poliţiştii recomandând conducătorilor auto traseele pe care trebuie să le parcurgă pentru a ajunge cu bine la destinaţie. „Încă se mai circulă prin comună dar sunt poliţişti la ieşiri care le interzic şoferilor să iasă din localitate”, a declarat Drăguţa Drăgoi, secretar la primăria Boldu.

La această oră, se circulă în condiţii de iarnă în majoritatea zonelor judeţului Buzău, iar pe alte patru tronsoane de drum judeţean traficul rutier este oprit.

Este vorba despre: DJ 102H, între localitatea Corbu şi intersecţia cu DN2 E85, DJ 214 A, Caragele – Ruşeţu, DJ 203N, Bălteni – Lunca, DJ 203D, Smeeni – Brădeanu – Scutelnici.

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

Dacă trec prin zonele afectate de ninsori, să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, respectiv vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol. De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Potrivit poliţiştilor, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite