Buzău: Vânători cercetaţi pentru că nu pot justifica lipsa unor cartuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi vânători s-au ales cu dosar penal după ce poliţiştii au descoperit la un control că deţin mai puţine cartuşe decât apar pe facturile de achizţie, fără să poată justifica lipsa muniţiei.

În cursul zilei de 22 septembrie, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat controale la şase deţinători legali de arme şi muniţii din municipiul Buzău şi comunele Mărăcineni şi Gălbinaşi. Aceştia au fost verificaţi dacă păstrează corespunzător armele şi muniţia pe care o deţin.

Pe numele unui bărbat de 36 de ani din Mărăcineni şi al unui localnic în vârstă de 53 de ani din Gălbinaşi s-au întocmit dosare penale pentru că, deşi sunt deţinători legali de arme letale, nu au respectat prevederile legale în ceea ce priveşte muniţia. Din cercetări a rezultat că cei doi au achiziţionat în cursul anului 2010 peste 600 cartuşe pentru armele pe care le deţin, însă în timpul controlului efectuat de poliţişti nu au găsit muniţia la domiciliu şi nici nu au putut justifica folosirea ei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite