Buzău: Uniunea Europeană investeşte în munţii Siriu şi Penteleu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Munţii Siriu şi Penteleu vor intra în circuitul turistic. Foto: Adevărul
Munţii Siriu şi Penteleu vor intra în circuitul turistic. Foto: Adevărul

„Lacul fără fund”, din masivul Siriu, vulturii care sălăşluiesc în vecinătatea lui, pădurile şi plantele rare, de pe masivul Penteleu şi tradiţiile localnicilor, toate acestea compun pachetul de produse turistice pe care Buzăul va fi capabil să îl propună în câţiva ani tuturor turiştilor din străinătate, iubitori de natură sălbatică.

Demersul de transformare a celor două arii protejate în obiective turistice a demarat zilele acestea, prin lansarea a două proiecte de management „conservativ şi participativ” pentru zonele Penteleu şi Siriu.

Milioane de euro în munţi

Aria inclusă în proiectul „Penteleu” se întinde pe o suprafaţă de 11.000 de hectare. Managementul sitului beneficiază de o finanţare de peste un milion şi jumătate de lei, din fonduri europene şi de la Consiliul Judeţean.

În situl de la Siriu, întins pe 5.700 de hectare, în interiorul căruia se află Lacul Vulturilor, vor fi investiţi 1.300.000 de lei. Etapa de finanţare a celor două proiecte vizează realizarea de hărţi digitale ale zonelor, cu precizări exacte despre faună, floră, întocmite de specialişti, statutul proprietăţii şi delimitarea ariilor protejate.

„Sperăm ca prin punerea în practică a celor două proiecte să conservăm şi să aducem la cunoştinţa tuturor locuitorilor din România şi străinătate ceea ce este mai frumos şi unic în zonele Penteleu şi Siriu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu. 
Cele două proiecte de management conservativ, Siriu şi Penteleu, au termen de implementare 22 de luni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite