Buzău: Un gater şi zeci de metri cubi de lemne, făcute scrum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiu de proporţii într-o comună buzoiană în această după-amiază. Platforma unui gater, toate utilajele şi câteva zeci de metri cubi de cherestea au fost mistuite de flăcări. Pompierii au intrevenit cu trei autospeciale însă nu au reuşit să salveze mai nimic. Clădirea a ars în întregime.

Un incendiu dezastruos a scos din case localnicii din comuna buzoiană Ulmeni în această după-amiază. Oamenii au văzut flăcările înalte până la cer în curtea unei societăţi de prelucrare a lemnului din vecinătate.

Speriaţi că vântul ar putea răspândi jarul în gospodăriile lor, sătenii au sărit cu găleţi cu apă ca să stingă vâlvătaia.

"Erau flăcările până la cer, am strigat, am încercat cu toţii să stingem dar nu am reuşit. Pompierii au reuşit să stingă flăcările dar déjà nu mai rămăsese nimic din clădire", ne-au declarat localnicii.

Oamnenii spun că de vină pentru izbucnirea incendiului este uscătorul de cherestea aflat într-o hală din clădire. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de două ore, timp în care autospecialele au făcut mai multe curse pentru alimentarea cu apă.

"Am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un gater. Am intervenit cu trei autospeciale dar când am ajuns noi flăcările se manifestau cu violenţă şi, din păcate, nu am reuşit să salvăm mare lucru", ne-a declarat maior Dan Mondea, şeful detaşamentului de intervenţie din cadrul ISU Buzău.

În incendiu a ars întreaga hala în care era depozitată cheresteaua dar şi utilajele folosite pentru debitarea lemnului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite