Buzău: Elicopterul israelian prăbuşit la Braşov plecase de la Boboc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elicopter israelian care participa la un exerciţiu militar, alături de aeronave româneşti, pe aerodromul de la Boboc s-a prăbuşit în această după-amiază, în judeţul Braşov.


Potrivit MApN, luni, 26 iulie, în jurul orei 15.20, un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010, a pierdut legătura radio cu centrul de raportare control al exerciţiului aerian.

Imediat, potrivit procedurilor în astfel de situaţii, s-a pus în aplicare operaţiunea  de căutare-salvare, la care participă un elicopter de evacuare medicală MEDEVAC aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două elicoptere israeliene.

În jurul orei 17.45, echipele de căutare-salvare au localizat din aer, în zona Fundata-Zărneşti, judeţul Braşov, epava elicopterului israelian care a fost dat dispărut. Până la acest moment, nu se cunosc împrejurările producerii accidentului şi situaţia membrilor echipajului.

În perioada 18-29 iulie, la aerodromul Boboc, se desfăşoară exerciţiul comun aerian BLUE SKY 2010. Acest exerciţiu are ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală (MEDEVAC), fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite