Un băieţel de cinci ani a ajuns la spital cu degete luxate dar a fost diagnosticat cu leucemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără mămică din Buzău se luptă de câteva săptămâni să îşi salveze copilul, pe care doctorii l-au diagnosticat cu leucemie. Georgiana Ţiplică are mare nevoie de bani pentru tratamentul scump al băieţelului, pe care singură nu-i poate asigura. Mai mult, ea şi copilul au rămas şi fără sprijinul tatălui micuţului, despre care spune că i-a părăsit la auzul diagnosticului.

Drama familiei Ţiplică a izbucnit brusc, în primele zile ale lunii martie. O ciondăneală obişnuită, între fraţi, s-a terminat pentru micuţul Eduard Florin cu luxarea a două degete. Alarmată de ţipetele de durere ale copilului, mama a mers cu acesta la secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean. Aici a început să se contureze un al doilea diagnostic, în afara celui iniţial, mult mai grav.

„După ce l-au îngrijit, medicii i-au luat sânge pentru analize şi în câteva ore mi-au zis că este suspect de leucemie. Eu am observat o paloare a feţei băiatului meu dar nu mă gândeam că ajung la spital cu o problemă şi plec cu alta, mult mai gravă”, spune Georgiana Ţiplică.

Copilul a fost transportat la Spitalul Fundeni, unde i-a fost confirmat diagnosticul. Medicii i-au spus buzoiencei că băiatul ei se află într-un stadiu incipient, din fericire, care permite tratamentul. Este însă foarte costisitor, iar Georgiana este îngrijorată că nu va avea de unde să i-l plătească.

„Mi-au spus că tratamentul cu citostatice şi cu medicamentele care le fac suportabile pentru organism durează cel puţin 45 de zile, putând ţine până la trei luni. Cel puţin 50 de euro mă costă tratamentul săptămânal, numai medicamentele. În plus, trebuie să îi asigur un regim aparte de hrană, din două în două ore. Până acum m-a ajutat o colegă de salon, dar nu ştiu ce voi face în continuare”, se plânge Georgiana.

Femeia de 30 de ani a muncit până anul trecut în străinătate, pentru a-şi plăti datoriile din ţară. Trebuia să plece din nou şi crede că doar Dumnezeu a ţinut-o pe loc, să aibă grijă de copil. Drama este cu atât mai profundă cu cât tocmai a fost abandonată de soţ, în momentul în care s-a lovit de această problemă. Din păcate, nici de la părinţii ei nu se aşteaptă la vreun ajutor, deoarece şi ei sunt foarte săraci.

APEL UMANITAR: Cei care doresc să îl ajute pe micuţul Eduard să scape de această cumplită boală, au la dispoziţie un cont bancar deschis la BRD: RO21BRDE100SV32451471000.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite