Buzău: Un bătrân credul a fost ţepuit cu 21.000 de lei de către doi hoţi deghizaţi în asistenţi medicali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un buzoian de 83 de ani a sesizat poliţia după ce i-a fost furată suma de 21.000 de lei. Acesta le-a spus oamenilor legii că în timp ce se plimba la Bulevardul Unirii a fost oprit de doi necunoscuţi, un bărbat şi o femeie, care s-au prezentat ca fiind asistenţi medicali la spitalul în care bătrânul fusese internat.

Cei doi l-au întrebat şi dacă are bani şi l-au sfătuit să îi depună la o anumită unitate bancară pentru a primi o bonificaţie de 150% sau chiar 200%. Bătrânul a acceptat propunerea, a luat de acasă suma de 6.000 de lei, iar ulterior a ridicat şi cei 15.000 de lei pe care îi avea la o altă bancă, după care s-a întors la locul unde îl aşteptau cele două persoane necunoscute.


În acelaşi timp femeia a vorbit la telefon cu un pretins doctor, cu care a discutat ulterior şi bătrânul, aşa- zisul medic spunându-i acestuia să îi dea femeii banii şi actul de identitate pentru ca acesta să urgenteze procedura înaintea altor solicitanţi, iar el să vină în urmă cu asistentul.

Buzoianul de 83 de ani a dat banii femeii, fără actul de identitate, însă imediat ce aceasta a plecat, aşa-zisul asistent s-a făcut şi el nevăzut. Abia în acel moment, bătrânul şi-a dat seama că a fost înşelat.


Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Buzău continuă cercetările pentru a identifica autorii şi pentru recuperarea prejudiciului.


Pentru a nu deveni victime ale escrocilor, poliţiştii recomandă buzoienilor să nu dea curs ofertelor prezentate deosebit de avantajoase cu care îi îmbie diverşi necunoscuţi şi, sub nicio formă, să nu le dea acestora sume de bani sau bunuri de valoare până nu sunt siguri că respectivii sunt chiar cine pretind că sunt sau până nu sunt siguri că oferta prezentată corespunde realităţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite