Turism etnobotanic: Magazinele de vise din Buzău sunt vizitate de clienţi veniţi de pretutindeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăsaţi fără surse de aprovizionare, prin închiderea magazinelor de vise din judeţele lor, consumatorii de plante etnobotanice din ţară încep să migreze în căutarea „mărfii”. Patru tineri din Botoşani au fost prinşi în Buzău, la scurt timp după ce ieşiseră dintr-un astfel de shop.

Azi-noapte, la ora 01.25, în timp ce executau serviciul de patrulare, un agent de siguranţă publică de la Poliţia Municipiului şi un jandarm au observat un taximetru înmatriculat în judeţul Botoşani ce staţiona în faţa unui magazin ce comercializa plante şi substanţe „etnobotanice”.

La scurt timp, din magazin a ieşit un tânăr care s-a urcat în maşină, iar cu ocazia legitimării a rezultat că era vorba despre un botoşănean de 30 de ani, asupra căruia au fost găsite cinci pliculeţe cu plante cumpărate din magazinul respectiv.

În autoturism se mai aflau alţi trei tineri cu vârste de 31, 32 şi 33 de ani, toţi din Botoşani, care au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Buzău pentru verificări suplimentare, împreună cu prietenul lor.

Pliculeţele găsite asupra tânărului de 30 de ani au fost ridicate în vederea cercetărilor de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, urmând a fi trimise spre expertizare Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor.

Totodată, s-a stabilit că pentru actul de identitate al botoşăneanului de 32 de ani fusese introdusă o semnalare în Sistemul Informatic Schengen (SIS) în vederea confiscării, iar cu privire la tânărul de 33 de ani s-a stabilit că era căutat de autorităţile din Germania în vederea participării la o procedură judiciară.

Cele două situaţii au fost comunicate Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R.

Şi în Buzău magazinele de vise au fost interzise de Consiliul Local, însă unele dintre continuă să funcţionează  ca şi cum nu ar exista această interdicţie. Vedeţi în ediţiile print şi online ale Adevărului de Seară Buzău de mâine imagini în exclusivitate care dovedesc că aceste magazine funcţionează sub ochii autorităţilor

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite