Buzău: Trei din patru apeluri la 112 sunt glume proaste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii au sunat la 112 de peste 100.000 de ori, în primul trimestru al anului, iar trei sferturi din apeluri au fost false. Cele mai multe apeluri au fost destinate serviciului de ambulanţă şi poliţiei.

Ianuarie a fost luna cu cele mai multe telefoane false: 79 la sută, dintr-un total de 34.000 de apeluri primite la 112. Ponderea acestora a scăzut uşor de la o lună la alta. Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre-pay. Şase buzoieni, autori ai apelurilor false, au fost sancţionaţi de la începutul anului.

La nivel naţional, statistica pe trimestrul I din anul 2011 realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) arată că la Numărul Unic de Urgenţă 112 au fost primite şi tratate 4.774.528 apeluri. Dintre acestea 25,90 % au fost reale şi 74,10 % false. Cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă - 64,70 %, Poliţie - 23,54 %, Pompieri - SMURD - 10,73% şi Jandarmerie - 0,91%. Din punct de vedere al apelurilor false, judeţele Covasna, Harghita şi Bacău ocupă primele locuri.

"Numărul unic pentru apeluri de urgenţă trebuie folosit atunci cînd este necesară intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul", se arată într-un comunicat al STS.

În aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite