Buzău: Transportul în comun este în ilegalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În staţii nu sunt afişate graficele orare de circulaţie, deşi legislaţia prevede clar această obligativitate. Nerespectarea legii este tolerată de Primărie, ai cărei reprezentanţi au preferat cea mai comodă şi nefondată scuză: „Nu avem posibilitatea să le afişăm în staţii”

Conform legii, în toate staţiile de autobuz şi maxi taxi trebuie să existe un panou pe care să fie afişate orele la care trec mijloacele de transport. Legea spune clar că aceste panouri trebuie montate de către operatorul de transport în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, în acest caz Primăria Buzău.

Însă, în municipiu, prevederile legale sunt ignorate de toată lumea, pentru că de ani buni lipsesc cu desăvârşire aceste panouri, foarte utile pentru călători, care nu au de unde să ştie orele la care maşinile Trans Bus-ului sau microbuzele maxi-taxi ajung în staţii.

Au existat până prin 2008, dar de atunci nimeni nu s-a mai sinchisit de nevoie de informare a călătorului. „Nu avem unde să le le punem”, este una dintre explicaţiile date de ambele părţi, atât de operatori cât şi de cei din Primărie, de parcă stâlpii din oraş ar fi o raritate,  iar legea ar fi tocmeală.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite