Buzău: Ţeapa cu repartitorul lasă fără clienţi Regia Autonomă Municipală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul RAM Buzău
Sediul RAM Buzău

Pentru a detensiona relaţia dintre asociaţiile de proprietari şi cititorii de repartitoare, cei de la RAM au cerut sprijinul Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC). Distribuitorul de energie termică, RAM Buzău, caută soluţii pentru a se evita un nou val de debranşări preconizat de scumpirea gigacaloriei.

Sute de proprietari racordaţi la sistemul centralizat au ajuns în această primăvară în pragul revoltei din cauza modului în care au fost obligaţi să achite căldura la comun. Pentru a detensiona această situaţie şi a reduce numărul cererilor de debranşare care riscă să arunce în colaps societatea de distribuţie a agentului termic, cei de la RAM se mobilizează pentru eliminarea erorilor la citirea repatitoarelor de căldură.„Facem eforturi să nu ne pierdem clienţii şi din acest motiv am avut organizat discuţii între proprietari, firmele care citesc repartitoarele, ANRSC-ul şi Protecţia Consumatorului. Vrem să eliminăn situaţiile neplăcute, de facturi umflate după ce se calculează eronat consumul”, a declarat Constantin Tacea, directorul RAM Buzău.

Deşi cei de la RAM şi reprezentanţii ANRSC lansează fel de fel de promisiuni pentru eliminarea erorilor comise de cititorii de repartitoare  în ultimul an, buzoienii continuă să se debranşeze de la sistemul centralizat, existând un ritm de aproximativ opt cereri pe zi.„Sperăm ca, prin rezolvarea erorilor la citirea repatitoarelor, valul de debranşări să se reducă.  Este adevărat că avem în ultima lună peste 100 de cereri de debranşare dar sperăm că oamenii vor conştientiza că sistemul centralizat este singura soluţie ieftină pentru încălzire. Preţul la gaze va creşte şi de patru ori, dar la noi gigacaloria se va ieftini” a mai spus directorul RAM.

Reprezentanţii ANRSC susţin în continuare că sistemul centralizat este cel mai eficient, iar toate problemele care au apărut în sezonul trecut se vor rezolva până la livrarea agentului termic din viitorul sezon rece.„Se fac eforturi ca să facem acest sistem suportabil. Dacă astăzi îl închidem, mâine n-avem cu ce să-l înlocuim. Acolo unde au fost neînţelegeri, am dispus refacerea calculelor şi reglarea sumelor” a declarat preşedintele  ANRSC Mircea Matei.

De cu totul altă părere sunt abonaţii la sistemul centralizat, care se plâng că li se cer taxe foarte mari pentru debranşare. „Ne-am săturat să achităm facturi mari şi să nu beneficem de condiţii bune. Acum vrem să ne debranşăm, dar ne cer să achităm trei mii de lei pentru un proiect tehnic”, a declarat Anica Pieptănaru, locuitor în blocul Fortuna din cartierul Micro 5.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite