Buzău: Ţânţarii şi-au făcut apriţia prin parcuri. Vezi când va începe războiul de la sol şi din aer împotriva insectelor care pot produce meningita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În parcurile din municipiu precum şi în zonele cu vegetaţie abundentă  şi-au făcut déjà apariţia primele roiuri de ţânţari care le dau bătăi de cap buzoienilor ce ies la plimbare după lăsarea serii.

Parcul Tineretului şi Crîngul sunt locurile cele mai frecventate de părinţii care cu copii mici şi tocmai aici micile insecte proliferează an de an.

Specialiştii de la Boli Contagioase spun că ciupiturile de ţânţari pot fi la fel de periculoase ca şi cele ale căpuşelor „ La noi nu au fost înregistrate deocamdată astfel de cazuri, dar pericolul oricum există în fiecare an. Ţânţarii pot transmite virusul West Nile care provoacă meningita şi meningoencefalita, boli care dacă nu sunt tratate la timp pot duce chiar şi la deces. ", ne-a declarat medicul Elena Damian, şeful secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

Umezeala este mediul cel mai prielnic pentru ţânţari şi de aceea este nevoie de dezinsecţii periodice făcute atât pe cale aeriană cât şi la sol.

Reprezentanţii firmei de salubritate care se ocupă şi de dezinsecţia oraşului spun că s-au luat déjà primele măsuri pentru stârpirea lor.
Am aşteptat să apară vegetaţia pentru ca tratamentele chimice să aibă efectul maxim. Prima dezinsecţie va fi începe de sptămâna viitoare din avion deasupra oraşului, după care va urma o campanile de eliminare de la sol a insectelor care va fi făcută cu atomizoare programată în maxim două săptămâni” a declarat Liviu Mocanu, directorul societăţii RER Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite