Buzău: Tabără la mare pentru copiii sărmani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

35 de elevi buzoieni care provin din familii sărace au plecat marţi după-amiază într-o tabără de şapte zile, la Costineşti, sejur finanţat de un ONG şi Consiliul Judeţean Buzău.

Ediţia a VII-a a „Taberei celor merituoşi" este parte a unui proiect iniţiat de Asociaţia pentru Promovarea Accesului şi a Şanselor Egale.

„Activitatea constă în a oferi, pentru 35 de copii de la Şcoala Nr. 8 „Nicu Constantinescu", de la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Buzău şi de la Grupul Şcolar Tehnic Berca, elevi proveniţi din familii cu venituri modeste ce au obţinut rezultate deosebite în pregătirea lor şi la concursurile şcolare, o tabără complet gratuită, pe durata unei săptămâni, la Costineşti", a declarat Florin Zaharia, preşedintele APASE.

Elevii sunt însoţiţi de patru cadre didactice, care o să-i supravegheze pe perioada şederii lor în tabără. Adolescenţiii au plecat spre mare ieri după amiază, la ora 14.00, de la Şcoala „Nicu Constantinescu" din Buzău.

Acţiunea este posibilă datorită elaborării de către asociaţie a unui proiect şi câştigării finanţării nerambursabile din fondurile publice ale CJ Buzău.

Bugetul proiectului este de 10.000 lei şi este asigurat în proporţie de 40% din fondurile CJ Buzău, conform unei convenţii de finanţare din 10 iunie 2010, iar restul de 60%, din fondurile APASE, provenite din sponsorizări şi donaţii obţinute de membrii asociaţiei, profesorii Florin Zaharia, Angelica Ioniţă şi Ion Manta.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite