Buzău: Tabără internaţională a francofoniei, pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de aproape 80 de elevi din România şi Basarabia sosesc astăzi în centrul de agrement de la Arbănaşi pentru a participa la o tabără de perfecţionare în studiul limbii franceze.

La tabăra internaţională a francofoniei, organizată de Ministerul Educaţiei, în colaborare cu Ambasada Franţei, participă copii din Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Focşani, Piatra Neamţ, Buzău şi din oraşele Bălţi şi Hânceşti, Republica Moldova.

În timpul taberei, care se desfăşoară până pe 22 iulie, sunt programate ateliere paralele de scriere creativă în limba franceză, de improvizaţie teatrală, magie şi circ, muzică, lucru manual, toate având ca scop perfecţionarea competenţelor elevilor de înţelegere şi de exprimarea orală şi scrisă în limba franceză.

Atelierele vor fi animate de profesori de limba franceză din România şi din Franţa, costurile privind participarea acestora fiind asigurate de Ambasada Franţei la Bucureşti.

Din programul elevilor nu vor lipsi carnavalul francofon, concursurile de karaoke, dar nici drumeţiile  la Vulcanii Noroioşi, Muzeul Chilimbarului de la Colţi, Aşezămintele Rupestre de la Aluniş, Tabăra de sculptură de la Măgura, la Mănăstirea Ciolanu şi în oraşul Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite