Buzău: Tabără de sculptură organizată pentru studenţii agronomi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Pietroasele, cioplitul în piatră este la îndemâna tuturor, chiar şi a studenţilor la... Agronomie. Un grup format din 16 tineri de la Universitatea de Agronomie din Bucureşti participă la o tabără de sculptură, găzduită de Staţiunea de cercetare vini-viticolă de la Pietroasele.

Cei mai mulţi dintre studenţi sunt absolvenţi de licee de artă. În prima zi a taberei, au mers în carieră şi au ales blocurile mari de calcar, unele grele de aproape o jumătate de tonă. Şi-a tăiat fiecare bucata care se potrivea dimensiunilor şi formelor trasate în proiectul de pe hârtie după care au început să cioplească cu dalta şi ciocanul. Câte şase ore pe zi au muncit să dea stâncii dure forma pe care şi-a propus-o fiecare.


Studenţii spun că nu le-a fost deloc uşor însă cu puţin ajutor din partea profesorului Virgil Mogoşanu şi cu multă voinţă, au câştigat războiul cu calcarul dur de Pietroasele. „Am stat câte puţin cu fiecare şi le-am arătat cum să cioplească, pentru că lucrul cu piatra este delicat. Ce e spart, greu mai poate fi remediat", spune profesorul de sculptură Virgiliu Mogoşanu.

Raluca Vlad este unul dintre studenţii agronomi, veniţi la Pietroasele să sculpteze în piatră. A terminat un liceu de artă, chiar la sculptură, însă abia acum a lucrat cu material dur. „Lucrarea mea reflectă efectele timpului asupra lumii. Prin forme statice şi în mişcare am reprezentat epoca de piatră, epoca romană, timpul prezent iar viitorul este reflectat într-o formă nedefinită", spune studenta.

Lucrările vor fi expuse pe holurile Universităţii de Agronomie din Bucureşti.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite