VIDEO Buzău: Sute de pungi cu ajutoare, uitate în căminul cultural din Scutelnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutoare uitate într-un depozit
Ajutoare uitate într-un depozit

Autorităţile din Târgu Lăpuş, județul Maramureş, care au ajuns, vineri, cu cinci tone de ajutoare pentru sinistraţii dintr-o comună buzoiană grav afectată de zăpezi, au avut parte de o surpriză de proporţii.  La Scutelnici, într-o clădire nesupravegheată, pachete cu ajutoare zăceau aruncate la întâmplare, după ce au fost lăsate pradă îngheţului într-o încăpere fără geamuri.

După o campanie de strângere de alimente, maramureşenii au pornit la drum joi pentru a mai îndulci drama trăită de sinistraţii nămeţilor din Buzău parcurgând sute de kilometri încărcaţi cu ajutoare.

Ajuns la Buzău, transportul umanitar a fost direcţionat de Prefectură, către localitatea Scutelnici, unde oamenii oameni strâng bani pentru a-şi reface locuinţele şubrezite de zăpadă şi de apa care le-a pătruns în pereţi.

Din păcate cei care au venit să ajute au avut parte de o supriză neplăcută. În clădirea Căminului Cultural, zăceau aruncate pe jos sute de pungi cu alimente provenite din alte transporturi de ajutoare, precum şi sute de sticle cu apă.

Alimentele şi apa care ar fi trebuit împărţite sinistraţilor erau îngheţate, iar multe dintre pungile cu făină, zahăr sau mălai erau rupte, aruncate pe jos.

Dezamăgit de ce a găsit aici, primarul din Târgu Lăpuş a decis să nu lase alimentele la Scutelnici, ci să se îndrepte către Brădeanu, o altă localitate din judeţul Buzău afectată de viscol. "Bat sute de kilometri din Maramureş la Scutelnici ca să văd aici o lipsă totală de interes. N-am găsit primar, n-am găsit viceprimar, nu secretar, nu înlocuitor de secretar. Până la urmă, ne deplasăm la locul stabilit de dumnealor şi surprindere mare. Găsesc alimente donate de alţii, apă îngheţată, făină împrăştiată, morcovi sau alte legume selectate. Doresc un om gospodar care să nu îşi bată joc de strădania noastră micuţă, dar făcută din suflet”, a declarat Mitru Leşe, primarul din Târgu Lăpuş.

Contactat telefonic, viceprimarul localităţii Scutelnici, Mihai Constantin, a susţinut însă că pungile cu făină, mălai sau paste făinoase depozitate la Căminul Cultural nu ar proveni din transporturile cu alimente pentru sinistraţi, fiind vorba despre alimentele pentru persoane nevoiaşe primite din partea Uniunii Europene.

El nu a putut explica însă de ce printre alimentele despre care a susţinut că sunt de la Uniunea Europeană se află şi zeci de baxuri cu apă îngheţată, apa nefiind printre alimentele distribuite de UE.

În cele din urmă, autorităţile din Târgu Lăpuş au fost direcţionate către localitatea Brădeanu, unde au reuşit să lase cele cinci tone de ajutoare pentru a fi împărţite oamenilor care au nevoie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite