Buzău: Suplinitorii fug de naveta grea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1 200 de catedre de suplinitori au fost disputate astăzi de către candidaţii care au obţinut note peste 5 la examenul de titularizare. Repartiţia pe posturi s-a făcut în şedinţă publică, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Cei cu note mari au fost favoriţi la ocuparea unui loc de muncă într-o şcoală sau grădiniţă cât mai aproape de casă, ceilalţi fiind nevoiţi să se mulţumescă cu un posturi  în locuri îndepărtate din judeţ.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi-a luat anul acesta măsuri de precauţie pentru a evita situaţiile din trecut, când cadrele didactice, care iniţial acceptaseră un anume post, s-au răzgândit în ultima clipă şi catedra a rămas descoperită după începerea cursurilor. „ Este prima dată când posturile vor fi ocupate înainte de 1 septembrie. La începutul lunii august, organizăm testări pentru suplinitori calificaţi şi necalificaţi care pot ocupa locurile rămase neocupate.”, ne-a declarat Paul Negoiţă, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău.

Deşi lupta pentru posturile de profesori sau învăţători este aprigă, sunt situaţii în care posturile rămân neocupate, în general în localităţile izolate. Unele primării încearcă să-i atragă pe dascăli să se stabilescă în comuna unde obţin posturi. „Noi am oferit locuri de casă specialiştilor care vor să se stabilească la noi în comună, inclusiv cadrelor didactice. Am avut doar două solicitări, dar nici acelea nu s-au concretizat, pentru că a venit criza. Oamenii au crezut că că li se construiesc şi case, dar acest lucru nu este posibil”, ne-a declarat Daniel Panaitescu, primarul comunei Cozieni. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite