Buzău: Sudul este sub teroarea viscolului iar în nord inundaţiile fac prăpăd

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce în zona de câmp oamenii au de suferit din cauza zăpezii şi a viscolului, în zona de munte localnicii de luptă cu inundaţiile iar multe sate sunt déjà izolate după ce punţile şi podurile au cedat în faţa puhoaielor.

În localitatea Vintilă-Vodă, în urma unei viituri venite de pe munte, satele Coca - Niculeşti, Petrăcheşti, Deleni, Balta Tocila şi Golu Grabicinii au rămas izolate din cauza ruperii podeţului din tuburi, construit peste pârâul Slănic. Pentru că nu există un alt drum de acces auto către aceste localităţi, accesul se face doar pietonal.

De asemenea, în urma căderilor abundente de zăpadă şi al ploilor torenţiale, pe DC 182 Fişici-Nucu, au avut loc căderi masive de pietriş şi blocuri stâncoase de pe un versant care au dus la închiderea circulaţiei pe acest drum. Autorităţile din comuna Bozioaru au intervenit pentru deblocarea situaţiei pe un singur fir, pentru a putea trece oamenii pe jos.

Pe DJ 203 C, care face legătura între localităţile Câmpeni şi Mărgineanu din comuna Mihăleşti, pe o distanţă de aproximativ 50 m, circulaţia este îngreunată după ce apa venită de pe camp a inundat şoseaua. Pentru ca apa să se poată scurge, localnicii au început să lucreze la curăţarea tuburilor de subtraversare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite