Strada găunoasă, o nouă probă la examenul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorii şoferi, care pleacă din curtea ITP - ACR pentru proba practică alături de poliţişti, dau direct în gropile adânci de pe strada Hangarului. Cursanţii şcolilor de şoferi, câteva zeci de angajaţi ai unor firme, unităţi militare dar şi proprietarii câtorva gospodării din zonă au de străbătut sute de metri printre cratere pentru a ajunge la asfalt.

De aproape trei luni, obţinerea permisului se face cu eforturi mult mai mari. Examinarea practică porneşte de la sediul ACR de lângă aerodromul Buzău iar aspiranţii la statutul de şofer au ghinionul să dea direct în cea mai deteriorată stradă din Buzău: Hangarului. Pentru a-şi obişnui elevii cu noile cerinţe, instructorii trebuie să insiste pe acest traseu.

„Înainte se pleca din Drăgaică, dar de trei luni a fost ales ca punct de plecare în examinarea auto sediul ACR de pe Hangarului, pentru că aici ar fi mai mult spaţiu. Din păcate, ne rupem maşinile în gropile de aici iar bieţii elevi au de trecut o probă de anduranţă printre cratere, noroaie şi bălţi adânci. Probabil trebuie să îi înveţe cu gropile din oraş”, a declarat Nicu Morteci, instructor auto.

image

Indiferenţa autorităţilor de la urbanism faţă de strada Hangarului nu îi nemulţumeşte doar pe instructorii auto. Porţiunea de drum, care măsoară aproape 700 de metri, cu intrare din Aleea Spătarului, deserveşte numeroşi agenţi economici dar şi câteva familii care şi-a construit gospodării aici. Au sedii administrative sau puncte de lucru firme de construcţii importante, precum European Drinks, Edil Engineering şi Edil Transport, fabrici de tâmplărie PVC, depozite de mobilă şi unităţi militare de aviaţie, geodezie şi cercetaşi.

„De 20 de ori am încercat noi să reparăm drumul, cu balast pus în gropile adânci, însă fără o consolidare serioasă la prima ploaie se strică din nou. Ne-am stricat maşinile, se formează coloane de maşini după ora 16, pentru că se merge foarte încet şi se blochează la intersecţie”, ne-a declarat Silviu Argăseală, reprezentantul firmei Edil Transport.

Localnicii sunt şi ei revoltaţi pe autorităţi. „Foarte proastă strada asta, cu gropi, noroi. Ea a fost bună cândva dar s-a deteriorat pentru că este foarte circulată. Ar trebui primăria să o asfalteze pentru că pe aici trec maşini non-stop”, ne-a spus Tanţa Ene, locatară.

„Aici e armata, Frutti Fresh, fabrici de mobilă. Sunt plătitori de impozite la primărie şi e păcat că nu îi bagă nimeni în seamă pe aceştia. Aici e mai rău ca la ţară”, a declarat Ion Mărăcineanu, agent de pază la una din firme.

Ion Mărăcineanu: "Aici e mai rău ca la ţară"

image

Strada Hangarului nu este trecută pe lista cu priorităţile privind investiţiile în reabilitarea străzilor din oraş. „Nu e trecută însă poate fi menţionată în proiect şi chiar am de gând să trec atât Hangarului, porţiunea de 400 de metri până în curbă, cât şi o altă stradă, Şantierului, pentru a fi asfaltate începând cu anul acesta”, ne-a declarat Gabi Baltă, directorul tehnic din Primăria Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite