Buzău: Ştefan Stănescu, profesorul de pe locul 4, este părintele corului Lyra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Stănescu este unul dintre cei mai apreciaţi profesori de muzică pe care i-a dat Buzăul, cariera sa fiind împărţită între catedra de la Liceul Pedagogic şi pupitrul de dirijor al corului Lyra. S-a născut pe 14 octombrie 1938, la Vadu Soreşti, a absolvit Facultatea de Teologie Bucureşti şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu”.

Muzica i-a fost întotdeauna aproape. A moştenit talentul de la tatăl său, preotul Macovei Stănescu, cel care i-a şi educat acest talent în copilărie. În timpul studenţiei s-a apropiat şi mai mult de muzică. Pe lângă cursurile de la Facultatea de Teologie a urmat şi Şcoala de Arte Populare din Bucureşti. A urmat Conservatorul „Ciprian Porumbescu" unde şi-a desăvârşit studiile muzicale. De la bun început a lucrat în învăţământ cei mai mulţi ani la Liceul Pedagogic „Spiru Haret" dar şi la Seminarul Teologic Buzău.

Profesorul Ştefan Stănescu este părintele corului „Lyra", singurul care mai activează în prezent la Buzău. L-a înfiinţat în 1973 şi are o activitate neîntreruptă de atunci. Membrii corului erau profesori de muzică şi elevi ai profesorului de la Liceul Pedagogic. La doar două luni au susţinut primul concert, iar costumele de scenă erau de împrumut. Formaţia a crescut treptat şi a ajuns la apogeu în anii ‘90.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite