Spitalul şi sala de sport, încălzite de la soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul şi Sala de Sport din Râmnicu Sărat vor fi încălzite de soare. Este vorba despre două investiţii de anvergură care presupun montarea unor panouri solare, pompe de căldură şi panouri fotovoltaice. Cea mai mare parte a sumelor necesare implementarii proiectelor va fi alocată din fonduri guvernamentale.

Primul pas în acest sens a fost făcut prin aprobarea studiilor de fezabilitate. Investiţia, în valoare de 400.000 de lei presupune montarea unui sistem de încălzire regenerabilă, cu panouri solare, pompe de căldură, şi panouri fotovoltaice.

Un astfel de sistem de încălzire va fi montat şi la Spitalul Municipal. Consiliul de administraţie al unităţii medicale a aprobat studiul de fezabilitate al proiectului, a cărui valoare este de 1.600.000 de lei. Spitalul va suporta doar 23% din totalul cheltuielilor, restul banilor urmând să fie alocaţi din fonduri guvernamentale.

Prin montarea panourilor solare, a pompelor de căldură şi a  panourilor fotovoltaice, sala de sport şi spitalul vor beneficia de apă menjeră, încălzire şi energie electrică la preţuri mult mai mici.

Studiile de fezabilitate ale celor două proiecte vor fi depuse la Ministerul Mediului. Prin realizarea acestor investiţii, se vor reduce simţitor costurile pentru energia termică.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite