Buzău: Spitalul Smeeni a scăpat de desfiinţare, cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul din Smeeni a scăpat de transformare. După ce responsabilii din sănătate au propus Ministerului Sănătăţii ca spitalul din Pătârlagele să devină azil, cele din Pârscov şi Vintilă să fie secţii ale unităţii din Săpoca, singurul care îşi va păstra destinaţia este cel din Smeeni.

Motivul pentru care acesta a ieşit de pe lista neagră a Ministerului sunt fondurile europene obţinute pentru reabilitare şi modernizare. “Acum avem proiecte europene în desfăşurare în valoare de un million de euro, bani cu care vom reabilita clădirea şi vom moderniza ambulatoriul, vom avea aparatură medical foarte bună”, ne-a declarat Marilena girban ,managerul spitalului Smeeni.

Spitalul Pătârlagele va deveni azil, iar cele din Pârscov şi Vintilă Vodă, secţii ale unităţii Săpoca

În prezen spitalul din Smeeni deserveşte peste 50.000 de persoane, iar închiderea sa ar fi dus la cheltuieli în plus pentru cei acre avea nevoie de îngrijiri medicale care s-ar fi văzut nevoiţi să facă un drum până la Buzău. “Este singurul spital de boli cornice din această zonă. Aici vin pacineţi nu numai din Smeeni, ci şi de la Padina, pogoanele, Scutlenici sau Maxenu. Noi ajutăm mereu ca spitalul să îndeplinească toate condiţiile necesare funcţionării”, ne-a spus Nicu Năstase, primarul comunei Smeeni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite