VIDEO: Spitalul Gârlaşi, sub asediul haitelor de maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii care au avut ghinionul să fie muşcaţi de câinii vagabonzi, nu pot scăpa de haite nici în curtea Spitalului Gârlaşi.

Zeci de câini pripăşiţi în curtea secţiei de boli infecţioase „Gârlaşi” din cadrul Spitalului Judeţean, au ajuns să bage frica în bolnavii care ajung să se trateze aici.

image

Managerul spitalului Judeţean  se plânge că, în ciuda eforturilor pe care le-a făcut, nu poate scăpa de flagelul câinilor fără stăpân. „Suntem deja depăşiţi de situaţie deşi au venit de la Primărie de câteva ori şi au ridicat câinii vagabonzi. Cu toate acestea nimeni nu înţelege că vin iaraşi de pe stradă, pentru că simt miros de la cantina spitalului. Aceşti câini au devenit şmecheri şi când simt că vin hingherii se ascund prin nişte tuneluri care le-au săpat pe lângă nişte ţevi”, a declarat directorul spitalului, medicul Dorel Nicolescu.

image

Maidanezii, hrăniţi de asistente

Reprezentanţii Primăriei reconosc situaţia delicată a câinilor din curtea secţiei de boli infecţioase Gârlaşi dar spun că maidanezii sunt protejaţi chiar de personalul medical. „Acolo întotdeauna am întâmpinat greutăţi din cauza personalului sanitar, care ne-a îngreunat intervenţia. Personalul nostru este oprit de câteva asistente, care se opun capturării câinilor. Am reuşit să-i luam de câteva ori dar zona este repopulată imediat, deoarece asistentele le oferă hrană altor maidanezi. Dacă vom fi solicitaţi, vom interveni din nou”,  a declarat Gabriel Baltă, director tehnic al Primăriei Buzău.

image

Terapie cu... patrupede

Aşa se face că cei care ajung de urgenţă la spitalul Gârlaşi pentru o injecţie cu antirabic, tocmai după ce au fost muşcaţi de câini, dau tot peste imaginea traumatizantă a câinilor fără stăpân. „E revoltător să vii aici pentru o injecţie după ce ai fost muşcat de câini şi să dai din nou ochii cu haitele care te pot muşca din nou. Ar trebui să-i adune pentru că se cheltuie nişte bani aiurea” ne-a mărturisit Mugurel Călin, de 36 de ani din Buzău.

image

Tratamentul  seacă bugetul spitalului

Personalul spitalului de boli infecţioase Gărlaşi se confruntă zilnic cu cel puţin zece cazuri de pacienţi care ajung să ceară ajutor după ce au fost muşcaţi de câini. „Tratamentul unui pacient muşcat de câine este obligatoriu şi costă  în jur de 700 de lei. Numai în ultimul an am cheltuit peste 150 de mii de lei pentru tratamentul  cu antirabice. Pe lângă traumatismele fizice şi psihice îndurate de oameni mai intră în calcul şi banii spitalului, care se irosesc din cauza acestui flagel”, a declarat şeful secţiei de boli infecţioase, Elena Damian.

Personalul nostru este împiedicat de câteva asistente care se opun capturării câinilor”Gabriel Baltă, Dir. tehnic Primărie

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite