Buzău: Societăţile Primăriei uită să-şi plătească datoriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma de salubritate din Buzău are de încasat restanţe de sute de mii de lei de la firmele din subordinea Consiliului Local. Datoriile asociaţiilor de proprietari sunt cele mai mari însă ce pretenţii să mai aibă de la oamenii simpli, atâta timp cât nici instituţiile primăriei nu îşi plătesc „colega" privată care le face curăţenie.

De mai mulţi ani, firma RER Ecologic asigură curăţenia pe domeniul public, prin contract cu Primăria, dar şi la abonaţi casnici şi agenţi economici. Problemele financiare din ultimii ani au provocat întârzieri în recuperarea banilor de la clienţi şi, culmea, printre datornicii cu facturi neplătite chiar şi de câţiva ani este chiar Urbis Serv, societate din subordinea Consiliului Local care administrează domeniul public.

„Urbis-ul are datorii de 200.000 de lei, care au fost acumulate până în 2008, pentru că de atunci nu le-am mai prestat niciun serviciu. La începutul anului am stabilit trei rate, prima în ianuarie, când a fost într-adevăr plătită, dar în februarie şi martie nu au mai dat nimic. Suntem în proces de executare silită şi vom face adresă către executor să pună sechestru pe conturile societăţii", a precizat Liviu Mocanu, directorul RER.

Cei de la Urbis Serv recunosc că nu au plătit operatorul de salubritate şi promit că se vor achita de datorii. „De când sunt eu în conducere, am plătit o sută de milioane de lei vechi şi probabil vom reuşi cândva să stingem restanţa către RER Ecologic. Eu nu cred că o să se ajungă la sechestru pe conturile Urbis, deoarece suntem amândoi sub acelaşi stăpân, direct sau indirect, adică Primăria. Cu siguranţă o să se ajungă la o înţelegere", ne-a declarat Petre Burada, directorul Urbis Serv Buzău.

Întârzieri la plata gunoiului înregistrează şi societatea „Pieţe, târguri şi oboare", cea care administrează, cot la cot cu Urbis, târgurile şi pieţele din oraş. Firma din subordinea Primăriei a acumulat restanţe de 120.000 de lei.

„De şapte luni nu am reuşit să ne plătim serviciile de salubrizare din pieţe, din cauza unor probleme apărute pe parcurs. Situaţia financiară este dificilă deoarece de doi ani am fost încărcaţi la cheltuieli cu o chirie apărută peste noapte după retrocedarea sediului în care funcţionăm, de 2.150 euro pe lună. Cu aceşti bani am fi putut plăti la RER", ne-a declarat Cornel Diaconiţă, directorul societăţii „Pieţe, târguri şi oboare" din Buzău.

Potrivit conducerii firmei de salubritate, cei mai mulţi bani de recuperat, în jur de 550.000 de lei, sunt de la Primăria Râmnicu Sărat, cu care firma este în proces.

Şi Spitalul Judeţean are datorii la RER, în jur de 50.000 de lei, pentru colectarea gunoiului menajer de la toate unităţile din subordinea sa.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite