Buzău: Simulări de intervenţii şi avansări în grad, de ziua Pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, 13 septembrie, de ziua armei lor, pompierii buzoieni deschid porţile civililor, pentru a le prezenta o expoziţie cu tehnică de intervenţie şi un exerciţiu demonstrativ.

„Ziua porţilor deschise” este programată de la ora 9.30. Acesta este unicul prilej din an pentru civili să viziteze baza Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” de lângă parcul Hasdeu.

La Sala D. Filipescu a Prefecturii se vor desfăşura cu începere de la ora 11.30 mai multe activităţi, între care avansarea în grad a unor cadre ale unităţii, acordarea de diplome şi lansarea revistei aniversare „Cavalerii Cetăţii”.

image

Anul acesta se împlinesc 162 ani de la bătălia din Dealul Spirii, când cei 166 de ostaşi din Roata de Pompieri a Capitalei, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, fiu al Râmnicului Sărat, au înfruntat puternica forţă otomană venită să înfrângă mişcarea revoluţionară.

Aproape jumătate din efectivele subunităţii şi-au jertfit viaţa pentru apărarea aspiraţiilor de independenţă şi demnitate naţională ale românilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite