Buzău: Se fură până şi şpalierii de beton din viile sătenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot ce se vinde, se şi fură. Un sătean din Grebănu, localitate de lângă Râmnicu Sărat, a descoperit că îi lipsesc şpalierii de pe două rânduri de vie. A aflat ulterior de la poliţie că trei consăteni, iuţi de mână, furaseră stâlpii din beton într-o singură noapte.

Cei trei hoţi transportau şpalierii într-o altă localitate, cu o căruţă, pentru a-i valorifica, însă au avut ghinionul să fie opriţi de un echipaj de poliţie, care acţiona pe DJ 203 A, pe raza satului Plevna.

“Cei poliţişti de la Postul Grebănu şi un elev aflat în practică au oprit pentru verificări trei tineri care se deplasau cu un atelaj în care erau încărcaţi mai mulţi spalieri. Cu ocazia legitimării, poliţiştii au stabilit că cele trei persoane sunt din comuna Grebănu şi au vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani. Întrebaţi de provenienţa celor 18 spalieri pe care îi transportau, tinerii s-au încurcat în declaraţii, iar în urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că fuseseră furaţi de pe un teren cultivat cu viţă de vie”, a declarat agent Amalia Vlădescu, de la IPJ Buzău.

Prejudiciul estimat la suma de 200 de lei a fost recuperat, toate obiectele fiind predate proprietarului terenului. Cei trei hoţi s-au ales cu dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite