Buzău: Se fac negocieri pentru asfaltarea străzilor din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean Patrick Marquet va prezenta proiectul consiliului director al BERD. Foto: Denisa Baciu
Jean Patrick Marquet va prezenta proiectul consiliului director al BERD. Foto: Denisa Baciu

O delegaţie a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a venit la Buzău pentru a pune la punct toate detaliile proiectului. În scurt timp acesta va fi supus aprobării, urmând ca lucrările să fie demarate peste şapte-opt luni şi să dureze aproximativ doi ani. Suma totală necesară depăşeşte 32.000.000 de euro.

Primăria Buzău caută soluţii pentru ca soşele din oraş să fie reparate integral, însă pentru acest lucru este nevoie de fonduri importante.
Pentru că municipalitatea nu dispune de aceşti bani are la dispoziţie două variante, ori să pună în practică acest proiect printr-un credit furnizor, oferit de grupuri de firme interesate să asfalteze străzile, ori să contracteze un împrumut oferit de BERD, fapt care ar duce la o finanţare mai ieftină.


După ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltarea a aprobat un credit de 11.000.000 de euro contractat de Compania de Apă, Primăria Buzău face o încercare şi pentru a obţine un împrumut pentru infrastructura rutieră, în acest sens primind deja vizita unui reprezentant al BERD. „Sunt fericit că am încheiat negocirile pentru serviciul de canalizare al oraşului şi vrem în continuare un parteneriat cu Buzăul pentru reabilitarea străzilor. Noi vom urmări acest proiect, care sperăm să se concretizeze", a declarat Jean Patrick Marquet, director pentru Infrastructură Municipală şi Mediu din cadrul BERD.


Un răspuns mai exact l-ar putea primi Primăria Buzău în următoarele două săptămâni, iar daca acesta va fi favorabil, cu banii de la BERD ar putea fi reabilitaţi 47 de kilometri de străzi din muncipiu. „Acest proiect va fi prezentat comitetului director în următoarele două săptămâni pentru a primi acceptul. Se va verifica fezabilitatea proiectului şi apoi care va fi suportul tehnic de care dispune municipalitatea", a adăugat Jean Patrick Marquet.


Dacă proiectul privind reabilitarea străzilor din municipiu va fi aprobat de BERD lucrările vor începe anul viitor. „Noi am înaintat un studiu de fezabilitate, după pregătirea proiectului va trebui să aşteptăm avizul de principiu, iar dacă acesta se va primi, va urma inspecţia în teren şi până la demararea lucrărilor ar putea trece şapte-opt luni", a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.


Iniţial, se intenţiona ca lucrările la acest proiect să înceapă în primăvara acestui, dar s-a întârziat cu găsirea soluţiilor de finanţare.
Totuşi, în acest an se vor face asfaltări, este vorba de străzile din cartierul Mihai Viteazu, dar în cadrul unui alt proiect, cu finanţare europeană.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite