Buzău: Se construieşte un centru pentru copiii cu autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect destinat protecţiei sociale specializate prinde contur la Buzău. Centrul de servicii terapeutice pentru copiii cu autism a primit deja acordul din partea consilierilor judeţeni, iar construcţia acestuia urmează să fie demarată.

Proiectul este finanţat din fonduri europene şi se ridică la valoarea de 2.400.000 de lei. Complexul este destinat prestării de servicii terapeutice pentru 40 de copii din Buzău diagnosticaţi cu autism care până acum erau nevoiţi să meargă la Focşani sau la Bucureşti pentru terapie.

„Exista deja o problemă la nivelul judeţului pentru aceşti copii, dar şi pentru părinţii care trebuiau să facă drumuri lungi pentru terapii. Centrul urmează să fie gata în nouă luni şi va avea 40 de locuri, capacitatea acestuia putând fi mărită şi pentru copiii proveniţi din mediul rural", ne-a spus Claudia Roşioru, directorul Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău.


Număr în creştere


Viitorul centru va fi amenajat într-una din clădirile Spitalului Brătianu şi va cuprinde săli pentru consiliere individuală şi psihodiagnoză, pentru terapie a limbajului sau ocupaţională, dar şi spaţii amenajate pentru logopedie şi kinetoterapie.

„Am luat această decizie după ce am observat o creştere a numărului de copii cu autism , în prezent aflându-se în evidenţele noastre 271 de persoane, cu 11% mai multe faţă de anii anteriori. Acum ne aflăm în faza de semnare a contractului şi are termen de finalizare nouă luni, însă noi am dori să grăbim puţin lucrările şi să îl inaugurăm mai devreme", a adăugat Claudia Roşioru.


Centrul va purta numele de „Dumbrava minunată", iar la serviciile specializate ale acestuia vor putea apela toţi părinţii care au copii autişti.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite