Buzău: Se caută sponsori pentru salvarea celui mai longeviv festival de rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii festivalului de muzică rock Top T care va ajunge anul acesta la cea de-a XXVII-a ediție sunt în căutare de sponsori pentru cele peste 12 trupe care vor fi invitate să concerteze la mijlocul lunii mai pe scena Casei Tineretului din Buzău.

Asociaţia Hair Buzău, Fundaţia pentru Tineret şi Casa de Cultură a Municipiului fac eforturi susţinute pentru a organiza ca la carte cel mai longeviv festival naţional de gen din România.

“Am vrea ca  festivalul să fie underground ca în ultimii ani şi să aducem formaţiile Luna Amară, Kum, Celelalte Cuvinte şi pe cei de la Cargo care se simt foarte bine la Buzău. Dacă vom avea bani vom invita chiar şi trupe din afară. Sperăm ca bugetul să fie mult mai mare decât anul trecut când sponsorii din Buzău au fost cam greu de găsit. În prezent contăm pe sprijinul primăriei şi a a Casei de Cultură municipale care au oferit întotdeuna un sprijin consistent”, a declarat Corneliu Constantinescu, preşedintele Fundaţiei pentru Tineret din Buzău.

Reprezentantul Asociaţiei Hair Buzău, Tolea Poştovei, crede că un festival ideal ar avea nevoie de peste 30 de mii de euro. “Ne dorim un festival ideal la care să invităm cele mai populare trupe din ţară dar mai ţine şi de buget ul pe care îl vom avea la dispoziţie. Finanţatorii nu sunt chiar foarte atraşi de profilul acestui eveniment iar sponsorii sunt greu de găsit şi din cauza vremurilor dificile pe care le trăim”, a mai spus Tolea.

Prima ediţie a TOP T a avut loc în anul 1983 , fiind o ediţie locală care a strâns pe scena Casei Tineretului formaţii şi artişti buzoieni de rock şi folk. 
Începând cu 1985, festivalul a devenit naţional, iar din anul următor s-a renunţat la secţiunea de folk , Top T devenind unul din polii de atracţie ai mişcării rock din anii '80.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite