Buzău: Şcolile din judeţ vor fi închise mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor rămâne acasă încă o zi
Elevii vor rămâne acasă încă o zi

Din cauza viscolului şi a frigului, Prefectura Buzău a propus Ministerului Educaţiei închiderea tuturor şcolilor din judeţ mâine. Decizia a fost luată după ce prefectul judeţului, Paul Beganu, a purtat mai consultări cu preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

„Am fost sunată de către domnul ministru ca să îmi spună să iau în calcul închiderea şcolilor din judeţ, însă dimineaţă nu se impunea această decizie. Oricum ar fi fost foarte mulţi profesori navetişti cărora le era greu să ajungă la cursuri pentru că nu aveau mijloc de transport", ne-a declarat Florina Stoian, inspector şcolar general al IŞJ Buzău.

În mod normal, elevii erau aşteptaţi mâine la şcoală după o săptămână în care au avut vacanţa intersemestrială. Din cauza vremii neprielnice, vacanţa lor se prelungeşte cu cel puţin o zi.

De această măsură vor beneficia preşcolarii şi elevii claselor I - VIII din tot judeţul, aceştia urmând să recupereze orele pierdute într-o zi de sâmbătă. "Doar liceenii vor merge luni la şcoală fiindcă cei mai mulţi învaţă la unităţi din oraşele în care locuiesc", a spus Florina Stoian, şefa Inspectoratului Şcolar.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite