Buzău: Scandalul tarabelor din Piaţa Centrală se amplifică. Comercianţii ameninţă că vor picheta Primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii refuză să părăsească zona de pe strada Independenţei, de lângă piaţa de brânzeturi, aşa cum le cer reprezentanţii municipalităţii. Decizia celor din Primărie de a muta tarabele în Complexul Comercial Bazar a stârnit furia vânzătorilor, majoritatea de etnie romă, care spun că vor protesta în stradă.

Oamenii cred că decizia Primăriei de a crea locuri de parcare în această zonă este doar o glumă proastă şi spun că au în plan să iasă în stradă cu familiile, pentru că vor rămâne fără nicio sursă de venit.

"Noi nu plecăm de-aici. Ne ducem cu toată familia în faţa Primăriei, pentru că avem greutăţi şi datorii. De 15 ani vindem în această zonă şi acum o să ajungem pe drumuri pentru că ăsta-i Buzăul.Nu cred că vor să facă parcare, au ei în plan altceva". a declarat Rita Lupu de 46 de ani.

Comercianţii mai spun că alternativele care le sunt oferite acum de Primărie nu sunt reale. Municipalitatea le-a oferit standuri în Complexul Comercial Bazar şi în piaţa de mărfuri industriale, cu scutirea de la plata chirie pe trei luni.

" Unde să ne ducem acum, că nu mai avem loc pe nicăieri. Ne-au minţit că ne bagă pe toţi în Piaţa Centrală, dar nu au avut loc. Ce să facem acum, să ne luăm toţi 20 la bătaie pentru trei tarabe?", s-a plâns Duman Vinetou, comerciant.

Reprezentanţii Primăriei spun că, dimpotrivă, există locuri suficiente pentru toţi tarabagii.
"Avem în Piaţa de Mărfuri Industriale 12 tarabe libere şi mai există tarabe libere şi în Bazar, dar nu vor sub nicio formă să se mute. Chiar nu înţeleg că populaţia a cerut de multă vreme să-i mutăm din cauza aspectului inestetic al zonei" a declarat Cornel Diaconiţă, şeful SC Pieţe Târguri şi Oboare din Buzău.

Cei din Primărie mai spun că acestă acţiune se face doar în folosul comunităţii. "Având în vedere implicaţiile sociale ale acestei acţiuni, am tot tăragănat lucrurile. Au avut doi ani la dispoziţie să se mute de aici, iar acum trebuie să înţeleagă că nu mai pot fi păsuiţi. Trebuie să modernizăm zona, să construim o parcare, ca să fluidizăm circulaţia" a declarat viceprimarul Fănică Bârlă.

Toate speranţele tarabagiilor de a mai fi păsuiţi în zonă stau acum în implicarea lui Călin Iosif, consilier pe problemele romilor în cadrul Primăriei. "Deocamdată, nu am rezolvat mare lucru. Trebuie tratată şi din punct de vedere social această problemă, pentru că suntem în perioadă de criză. Am avut o discuţie în noiembrie cu şefii primăriei şi le-am propus realizarea unor chioşcuri tip, pe care să le achite solicitanţii. Aşteptăm un răspuns oficial al municipalităţii." a mai spus Călin Iosif.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite