Buzău: Scandal de la inundaţii între prefect şi primăriţa din Cilibia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece gospodării au fost inundate la Cilibia
Zece gospodării au fost inundate la Cilibia

Inundaţiile din ultimele zile tensionează relaţia dintre prefectul judeţului şi unii primari, acuzaţi de neglijenţă în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Recent amendată în cazul inundaţiilor care au afectat zece gospodării din Movila Oii, primăriţa din Cilibia contraatacă şi spune că prefectul ar trebui să plătească motorina consumată la intervenţie, pentru că el este cel care a pus pe drumuri maşinile pompierilor şi ale jandarmilor.

Floarea Holeliu, primăriţa din Cilibia, a fost amendată miercuri de ISU Buzău, pentru necompletarea procesului verbal de întrunire a comitetului local pentru situaţii de urgenţă, cu suma de 100 de lei. Apa acumulată pe un islaz, din topirea zăpezii, a pătruns în zece gospodării, situaţie care, în viziunea prefectului, putea fi evitată dacă se intervenea mai devreme. Prefectul consideră însă că amenda de 100 de lei este mult prea mică. „Mă gândesc totuşi să recuperez nişte sume prin instanţă pentru deplasarea acestor utilaje la Cilibia”, a spus prefectul Paul Beganu.

Reacţia primăriţei nu a întârziat. Floarea Holeliu spune că intervenţia de marţi seară a fost exagerată şi că maşinile pompierilor şi cea a jandarmilor au fost aduse degeaba. „Aveam buldoexcavatorul la Gara Cilibia, unde fuseseră inundate două gospodării şi acesta era pe drum, spre Movila Oii. Cinci ore a făcut, pentru că e pe şenile. Au venit trei maşini de pompieri şi una cu jandarmi degeaba. Să îmi spună şi mie dacă au scos vreun litru de apă de undeva”, a spus Floarea Holeliu.

Primăriţa spune că s-a conformat sancţiunii şi a plătit pe loc amenda de 100 de lei însă nu va accepta să suporte contravaloarea combustibilului consumat la intervenţie. „Nu ştiu de ce s-a făcut atâta tam-tam, pentru că noi oricum interveneam să spargem dopul de gheaţă de la pod. Să plătească domnul prefect combustibilul, că nu eu am pus pe drumuri atâtea maşini. A adus generator electric probabil ca să se stea în lumina reflectoarelor”, a spus Floarea Holeliu, primarul din Cilibia. 

Potrivit autorităţilor locale, inundaţia a apărut pe un islaz numit de localnici Valea Negreasca, unde se acumulează apa „o dată la 50 de ani”.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite