Buzău: “Sărbătoarea Drăgăicii” din Cătina, cu mici, bere şi muzică de petrecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii au ocazia în această după-amiază să petreacă la o serbare câmpenească, organizată la 50 de kilometri de oraş, în comuna Cătina. Este vorba despre “Sărbătoarea Drăgăicii”, o tradiţie veche de aproape un secol, unde se obişnuia de către negustori dar şi petrecăreţi să se meargă imediat după închiderea târgului Drăgaica, din Buzău.

Petrecerea celor din Cătina este programată să înceapă la ora 12.00, locul de desfăşurare fiind un versant dintre satele Corbu şi Cătina. "Este o sărbătoare foarte veche, adusă aici de corbeni şi de aceea îl ţinem an de an la jumătatea drumului dintre cele două sate. Aşteptăm peste o mie de persoane să petreacă cu muzică bună, mici, bere, dulciuri şi voie bună. Vor cânta artiştii centrului de creaţie din Buzău, Fluieraşii din Cătina, multe ansambluri locale iar un grup de drăgăicuţe ne va încânta cu un ritual ca pe vremuri", ne-a declarat Radu Gheorghe, primarul din Cătina.

Pe scenă vor evolua doar interpreţi de muzică populară din judeţul Buzău, care activează în cadrul Centrului de creaţie Buzău şi în Ansamblul “Plaiurile Mioriţei”. Astfel, vor susţine recitaluri interpreţii Gabriela Bolocan, Ion Bãicuş, Diana Ioniţã, Tatiana Rãduţã, Mihaela Stanciu, Filofteia Drãghici, Adriana Stuparu, Luminiţa Scântei, Valentin Ghencea, Loredana Răduţă şi Ancuţa Rădulea. Şi-au anunţat prezenţa şi ansamblul folcloric „Calabreaza” – Breaza, formaţia de fluieraşi din Cãtina şi grupul artistic al Şcolii Cătina. Prezentarea spectacolului va fi asigurată de Angela Manole.

Au fost invitaţi la petrecerea comunei şi câţiva dintre fiii satului, Ion Ţintoiu, cardiolog de renume, şi Cornelia Catanga, solistă de muzică lăutărească.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite