Buzău: Sânzienele se dezlănţuie în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Sânziene sau Drăgaică, aşa cum este cunoscută această sărbătoare în zona Munteniei, buzoienii vor petrece atât la oraş, cât şi la ţară, la Cătina, acolo unde se organizează o serbare câmpenească.

Au mai rămas câteva ore din ediţia de anul acesta a celui mai vechi târg din zona Munteniei, Drăgaica, sau cum se numea în trecut, Sânziana.
Cine nu mai poate ajunge la timp, are şansa ca în acest weekend să recupereze, mergând la o sărbătoare similară, o soră mai mică a Drăgăicii, organizată la munte. Este vorba despre Drăgaica de la Cătina, o serbare câmpenească veche de aproape un secol, unde se obişnuia de către negustori dar şi petrecăreţi să se meargă imediat după închiderea târgului din Buzău.


Anul acesta, petrecerea celor din Cătina este programată pentru duminică, de la ora 12.00, pe un versant dintre satele Corbu şi Cătina. "Este o sărbătoare foarte veche, adusă aici de corbeni şi de aceea îl ţinem an de an la jumătatea drumului dintre cele două sate. Aşteptăm peste o mie de persoane să petreacă cu muzică bună, mici, bere, dulciuri şi voie bună. Vor cânta artiştii centrului de creaţie din Buzău, Fluieraşii din Cătina, multe ansambluri locale iar un grup de drăgăicuţe ne va încânta cu un ritual ca pe vremuri", ne-a declarat Radu Gheorghe, primarul din Cătina.


Au fost invitaţi la petrecerea comunei şi câţiva dintre fiii satului, Ion Ţintoiu, cardiolog de renume, şi Cornelia Catanga, solistă de muzică lăutărească.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite