Buzău VIDEO: Salvarea a trei copii şi a unei bătrâne a venit din cer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii au fost preluaţi de echipajele medicale
Pacienţii au fost preluaţi de echipajele medicale

Trei copii şi o bătrână din localitatea Câmpeni a căror viaţa era pusă în pericol, au fost salvaţi astăzi de un elicopter al Ministerului de Interne şi transportaţi la Spitalul Judeţean Buzău.

Mama celor mici a solicitat iniţial ajutorul ambulanţei, însă din cauza drumurilor blocate de nămeţi echipajul medical nu a putut ajunge în localitate. Văzând că nu există o altă soluţie pentru ca aceştia să ajungă la spital, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat un elicopter al MAI. „Am făcut urgent solicitare la minister pentru a ne trimite un elicopter ca să putem ajunge la ei şi apoi să fie transportaţi la spital", ne-a declarat căpitanul Gabriela Boiangiu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.


Cei trei copii, în vârstă de un an, trei ani şi respectiv şase ani sunt fraţi, iar mama lor a solicitat ajutorul Ambulanţei în urmă cu două zile după ce a observat că micuţii se simt rău. „Mama copiilor a solicitat ajutorul nostru, însă niciun echipaj nu a putut ajunge în zonă. Am înţeles că cei trei au erupţii pe tot corpul, este posibil să aibă o boală contagioasă sau vreo intoxicaţie medicamentoasă sau alimentară", ne-a spus Maria Stanciu, asistentă şef la Ambulanţa Buzău.

.Vizibil afectată de tensiunea prin care a trecut până a ajuns pe aerodromul de la marginea Buzăului, Alexandrina Alexandru de 25 de ani, mama celor trei micuţi Cristina Brânză, Raluca Alexandru şi Ionuţ Simiona a răsuflat uşurată după ce a fost preluată de către un echipaj medical. „Dintr-o dată ne-am trezit cu mâncărimi pe tot corpul. Am sunat la ambulanţă dar ni s-a spus că toate drumurile sunt blocate. Este prima dată când zbor şi mi-a fost puţin frică dar n-am avut de-ales, bine că ajung la spital", ne-a spus mama.

Alături de cei trei fraţi, a mai fost preluată şi o bătrână din aceeaşi localitatea care a solicitat ajutor medical în urmă cu trei zile după ce a alunecat şi şi-a rupt umărul. Elicopterul Ministerului de Interne a aterizat pe aerodromul de la marginea Buzăului, iar zborul a fost unul fără probleme. „Zborul a decurs normal de la Bucureşti la Câmpeni şi apoi la Buzău. Locul de aterizare a fost bine ales de către autorităţile locale", ne-a spus Gheorghe Sterian, pilotul elicopterului.

Pacienţii au fost preluaţi de ambulanţă şi transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău pentru a primi îngrijirile medicale de care au avut nevoie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite