Buzău: Români fără veşti de la rudele din Japonia: „Sunt disperată că nu dau de ei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stau cu sufletul la gură şi cu lacrimile în ochi de două zile. Românii care au prieteni sau rude în Japonia sunt disperaţi pentru că orice legătură cu ei este imposibilă.

Nina Androne nu mai are linişte de când a auzit de dezastrul petrecut în Ţara Sorelui Răsare. De mai bine de şapte ani nepotul său, Ciprian Bălbărău, este stabilit acolo, iar în urmă cu două luni a chemat-o în vizită şi pe mama sa, Aurelia.


Ultima dată Nina Androne a vorbit cu sora şi cu nepotul său pe 8 martie, iar de atunci nu a mai primit nicio veste de la aceştia. „Am vorbit de Ziua Femeii cu sora mea şi chiar îmi povestea că a fost un cutremur, dar ei nu erau prea speriaţi pentru că sunt frecvente în zonă. Ieri când am văzut ce dezastru s-a petrecut acolo am încercat să îi sun, iar telefonul sună întruna ocupat. Nici pe internet nu am putut lua legătura cu ei", mărturiseşte Nina Androne.

image


Ciprian Bălbărău locuieşte împreună cu soţia sa, japoneză, şi cu fiul lor chiar în Sendai, prefectura Miyagi. Mama sa obişnuia să vină la ei în fiecare an pentru a-şi vedea nepotul, iar luna viitoare urma să se întoarcă în ţară.

„Sunt disperată, am sunat la ambasade, nimeni nu îmi zice nimic. Din câte bănuiesc sora mea era acasă când s-a întâmplat nenorocirea, iar nepotul se îndrepta către serviciu că face naveta. Vreau doar un semn de la ei să ştiu că sunt bine", spune Nina Androne.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite