Buzău: Reţea de apă întârziată de birocraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 2000 de săteni din Izvorul Dulce şi Nenciuleşti, sate din comuna Merei, mai au de aşteptat până la sfârşitul anului finalizarea reţelei de apă începută de autorităţi.

Deşi autorităţile locale din comuna Merei anunţau inaugurarea peste o lună a noii aducţiuni de apă din satele fostei comune Sărăţeanca, constructorul reţelei este mult mai pesimist şi spune că proiectul nu va fi terminat nici până la finele anului.

Primăria a început în urmă cu doi ani să investească în modernizarea forajelor de apă şi a conductelor din comună, primii beneficiari ai serviciului de apă şi canalizare fiind sătenii din Merei şi Sărata Monteoru.

Din iarnă, lucrările au ajuns şi în satele Izvorul Dulce, Nenciuleşti, Dobrileşti şi Valea Botii. „Vechea reţea nu mai făcea faţă şi a ajuns ca debitul să fie de un litru pe secundă în toată reţeaua. Lumea de aici încă se aprovizionează cu bidoanele de la pompele din sat care au debit mai mare. Sperăm să pornim noua reţea peste o lună”, spune primarul din Merei, Ion Fătu.

Veştile dinspre constructor nu sunt la fel de optimiste. „Reţeaua e construită, însă trebuie realizate branşamentele, iar acum abia organizăm licitaţia pentru achiziţia echipamentelor. Apoi, trebuie denisipat unul din cele două foraje care alimentează reţeaua. Cel puţin trei luni vor dura aceste demersuri”, declară Timotei Oprea, de la Compania de Apă Buzău, constructorul reţelei

Pentru a-şi trage conducta în casă, fiecare familie trebuie să plătească cel puţin 250 de lei, ca să se branşeze la căminele de apă construite de-a lungul reţelei, unde vor fi montate apometrele.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite