Răzvan Lazăr este calificat la Campionatul Mondial de judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Născut într-o familie cu şapte copii, Răzvan Lazăr este un tânăr exemplu care, prin muncă şi devotament, a reuşit să se impună în lumea sportivă. La 24 de ani este în acelaşi timp sportiv de mare performanţă, antrenor, arbitru, profesor şi preşedinte al Asociaţiei Judeţene „Sportul Pentru Toţi". 

Încă de la vârsta de zece ani, a început să practice judo, alăturându-se colectivului de juniori ai LPS Focşani. Ulterior, alături de echipa de seniori Politehnica Iaşi, a obţinut titlul de vicecampion naţional la categoria U23.

În urmă cu doi ani, Răzvan s-a legitimat la CSM 2007 Focşani, antrenamentele riguroase şi colaborarea fructuoasă cu profesorul Dumitru Zisu ajutându-l să ia titlul de campion naţional, dar şi o medalie de bronz la categoria judo-kata.

De asemenea, a reuşit să se claseze între primii zece finalişti ai Capionatului European de judo-kata din Italia, poziţie care i-a asigurat calificarea la Campionatul Mondial ce va avea loc în luna mai a acestui an.

„Practicarea acestui sport m-a ajutat să mă dezvolt atât fizic, cât şi intelectual şi pot spune că astfel am devenit mult mai organizat. De asemenea, mi-a oferit oportunitatea de a cunoaşte unii dintre cei mai buni sportivi şi antrenori de judo din lume", mărturiseşte tânărul.

Profesor de educaţie fizică

Răzvan nu este doar un sportiv de performanţă, ci şi unul dintre antrenorii clubului Ju-San LPS Focşani, acolo unde se ocupă de pregătirea a peste 30 de copii, cu vârste între cinci şi 15 ani.

Sportivii săi au obţinut rezultate importante la Campionatele Naţionale U11 şi U13, dar şi peste 30 de medalii la concursurile de pregătire. De asemenea, în urmă cu patru ani, a devenit arbitru naţional de judo, iar anul trecut s-a alăturat colectivului profesoral al Şcolii „Anghel Saligny" din Focşani.

„Îmi place extrem de mult să lucrez alături de copii. Simt că este o activitate care mă defineşte şi mă bucur enorm că am parte de tot sprijinul doamnei director, Florentina Olteanu, mai ales atunci când sunt plecat în cantonamente. Sper ca în viitorul apropiat Şcoala Nr. 5 să devină Centru de Excelenţă pentru a putea demara acţiunea de construire a unui Centru Olimpic de Judo", mai spune sportivul focşănean.

De curând, Răzvan a devenit preşedinte al Asociaţiei Judeţene „Sportul Pentru Toţi" din cadrul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Vrancea, principala sa atribuţie fiind aceea de a organiza competiţii sportive în şcoli generale şi în licee.

„Vrem să promovăm mişcarea nu numai în rândul elevilor, ci şi în rândul oamenilor de rând, tocmai de aceea acordăm o atenţie deosebită conceptului de sport de masă", conchide Răzvan.

Ce proiecte de viitor ai?

Anul acesta, îmi propun clasarea între primii cinci sportivi ai lumii la Campionatul Mondial de Judo, care va avea loc în luna mai. De asemenea, îmi doresc ca sportivii pregătiţi de mine să reprezinte cu cinste sportul vrâncean.

Sunt copiii pasionaţi de judo?

Toţi vin cu drag la antrenamente şi ascultă cu atenţie indicaţiile pe care le primesc, însă aş dori să-l remarc pe Claudiu Neagu, un tânăr care cu siguranţă va deveni un sportiv de mare performanţă. Chiar anul trecut, s-a clasat pe a treia poziţie a podiumului la Campionatul Naţional de Judo, organizat la Turnu Severin.

Ce-i place

Îmi place foarte mult să citesc, să-mi petrec timpul liber alături de familie şi de prieteni şi să călătoresc. De asemenea sunt pasionat de fotografie, de alpinism şi de caiac-canoe. Nu în ultimul rând, îmi plac oamenii muncitori şi devotaţi.

Ce nu-i place

Nu-mi place dezordinea şi nu pot, sub nicio formă, să pierd timpul inutil. Tocmai de aceea, prefer să-mi organizez cu atenţie toate activităţile care îmi fac plăcere şi care mă binedispun. Nu-mi plac oamenii care trăiesc din inerţie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite