Buzău: Protest spontan, la Glodeanu Sărat, domolit de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii au fost solicitaţi în cursul acestei zile în comuna Glodeanu Sărat, pentru a pune punct unui protest spontan izbucnit în centrul satului Pitulicea. Potrivit jandarmilor, la adunarea publică au participat 40 de persoane.

Zece jandarmi au ajuns la faţa locului, la 45 de minute după izbucnirea protestului. Reprezentanţii primăriei Glodeanu Sărat au făcut sesizarea la poliţie, aceştia spunând că adunarea s-a dat cu ajutorul clopotului de la biserică. La solicitarea şefului dispozitivului de jandarmi, protestatarii au părăsit locul de desfăşurare a adunării publice fără a fi înregistrate incidente de orice fel.

Organizatorul declarat al adunării, un consilier local, a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, în scop preventiv fiindu-i aduse la cunoştinţă procedura şi termenele de declarare a adunărilor publice aşa cum sunt prevăzute de cadrul legal mai sus menţionat.

Protestul a fost îndreptat împotriva primarului, pe care sătenii din Pitulicea îl acuză de amestec în activitatea dispensarului medical de la ei din sat. Citiţi povestea din spatele revoltei de la Pitulicea în ediţia de mâine a Adevărului de Seară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite