Buzău: Primarii habar n-au că s-a dat liber la angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar în cinci comune din judeţ s-a aflat de existenţa Ordonanţei 23 şi au solicitat Prefecturii aprobarea încadrării pe posturi.Autorităţile locale pot solicita Instituţiei Prefectului încadrarea pe posturi a contabililor, secretarilor, excavatoriştilor sau a şoferilor de microbuze şcolare, de care au mare nevoie.

O recentă intervenţie legislativă le oferă posibilitatea primăriilor de a aproba ocuparea prin concurs sau examen a posturilor unice care erau vacante. „Conform ordonanţei 23, există posibilitatea ca atunci când posturile au caracter unic, adică cele ale căror atribuţii nu pot fi delegate altor persoane din instituţie, există posibilitatea cu avizul Guvernului, pe baza unei documentaţii elaborate de instituţia prefectului, la propunerea autorităţilor locale, să fie organizate concursuri sau după caz să se facă angajările dacă este funcţie contractuală”, a explicat prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu.

În judeţul Buzău, însă, majoritatea primarilor n-a aflat de existenţa acestei schimbări legislative şi nu ştiu că în sfârşit le pot fi deblocate posturile. Dovada este faptul că până acum doar cinci primării au înaintat Prefecturii dosarele prin care justifică necesitatea angajărilor, deşi mai toţi se plâng de deficit de personal. “Un singur post am reuşit să solicităm la Prefectură însă nu ne-a venit niciun răspuns până acum. Este vorba despre un referent agricol, funcţie care a rămas vacantă după pensionarea vechilor angajaţi. Acum am fost nevoiţi să delegăm atribuţii de la compartimentul contabilitate – financiar şi am încărcat nişte oameni mai ales în perioada recensământului agricol”, ne-a declarat Ion Grama, primarul din Vadu Paşii.

Celelalte comune pentru care s-a cerut aviz de angajare sunt Cilibia, Gherăseni, Mânzăleşti şi Padina.Reprezentantul Guvernului în Buzău spune că deficit de personal este în aproape toate primăriile comunelor buzoiene. „Probleme sunt în multe localităţi, mai ales acolo unde s-au achiziţionat microbuze şcolare. Avem probleme şi în cazul secretarilor pentru că s-a ieşit la pensie sau nu mai întrunesc condiţiile legii. Avem probleme, de exemplu, la Pardoşi, unde nu avem contabil şef şi mai avem probleme acolo unde au fost constituite servicii de salubritate sau anumite servicii publice în subordinea Consiliului Local şi există anumite funcţii cum ar fi buldoexcavatorist, fochist, care trebuie ocupate”, a mai adăugat prefectul Paul Beganu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite