Buzău: Previziuni sumbre pentru vânzătorii de miei. Se tem că nu vor avea clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii buzoieni sunt îngrijoraţi anul acesta că nu îşi vor putea vinde mieii pe piaţă din cauza lipsei de bani cu care se confruntă populaţia. A fost un an bun pentru miei dar preţul la care vor fi vândute animalele va aduce pierderi mari crescătorilor.

"Este un an bun, avem mulţi miei anul acesta, chiar mai mulţi ca în anii precedenţi. Faptul că Paştele pică mai târziu este bine, pentru că au timp sa crească. Nu ştim însă cum ne vom descurca pentru că oamenii nu mai au bani, nu vor cumpăra miei şi vom ajunge să aruncăm carnea, pentru că nu se va cumpăra şi nu avem nici locuri de depozitare", se plânge Ion Adreiaşu, proprietarul unei stâne de lângă Buzău .

Un kilogram de carcasă de miel se va scoate la vânzare la un preţ de 25 de lei pentru un kilogram. Chiar dacă preţul ar putea fi considerat mare de cumpărători, fermierii spun că nu vor putea echilibra cheltuielile pe care le-au avut pentru că s-au scumpit furajele şi cobustibilul foarte mult în ultimele luni.

Gura de oxigen vine din export, unde cererea pentru carnea de miel este mult mai mare. Majoritatea crescătorilor de oi şi-au perfectat contracte şi vând cea mai mare parte a animalelor la export.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite