Buzău: Previziuni sumbre pentru bugetele din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât primarul municipiului, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean se declară nemulţumiţi de proiectele de buget pe noul an. Edilii consideră că sumele mici alocate administraţiilor locale vor afecta serios investiţiile, plângându-se că bugetul din 2011este chiar şi de trei ori mai scăzut faţă de cel din 2010.

Dacă prefectul judeţului, Paul Beganu spune că în 2011 se vor face investiţii serioase în infrastructura Buzăului cu bani veniţi direct de la Guvern, nu acelaşi lucru afirmă şi primarul municipiului şi preşedintele Consiliului Judeţean. Bugetul pe noul an aprobat de Guvern provoacă îngrijorare în administraţia buzoiană, mai ales că investiţiile cu finanţare locală ar putea fi blocate.

Prima tranşă alocată municipiului arată că sumele aferente vor fi mai scăzute chiar şi decât cele din 2009. „Anticipez că bugetul anului viitor va fi la aproximativ 95% din valoarea nominală a acestui buget pe 2010, ceea ce, ţinând cont şi de inflaţie, înseamnă o scădere în valoare reală de 12 procente. Sper totuşi ca Guvernul să finanţeze procesul de învăţământ”, a adăugat edilul municipiului.

Scăderi şi la rectificări

Potrivit primarului, anul ce tocmai s-a încheiat a fost extrem de sărac şi nici rectificările bugetare venite de-a lungul anului nu au fost prea mari. Aşa că pesimismul aleşilor locali se menţine şi în cazul rectificărilor care vor veni în cursul lui 2011. „Proiectul de buget nu pare deloc bun pentru administraţiile locale în condiţiile în care suma care este dată pentru echilibrarea bugetelor administraţiilor locale este mai mică decât anul trecut şi în acelaşi timp venitul a fost scăzut prin ordonanţa de urgenţă privind finanţele locale, la nivelul municipiului Buzău înseamnă o scădere de 4.000.000 de lei. Mi-e teamă că toate activităţile vor fi subfinanţate prin buget”, a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Buget redus şi pentru judeţ

Pesimismul se menţine şi în rândul bugetului alocat Consiliului Judeţean. Sumele aferente lui 2011 sunt de trei ori mai mici faţă de 2010. „Pot să spun că administraţia locală este dată la coş. Nouă ni s-au dat probleme de rezolvat, iar bugetele au rămas la nivel central. Consiliul Judeţean trebuie să întindă mâna pentru fondurile necesare rezolvării problemelor din judeţ. Dacă acest proiect de buget aprobat se va înmulţi cu trei, va fi suficient. Suma care ar acoperi necesarul investiţiilor este de 170.000.000 de lei”, ne-a spus Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite