Buzău: Preţul ridicat al grânelor sporeşte suprafaţa terenurilor cultivate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Buzău a raportat pentru anul 2010 doar 5.000 de hectare de teren agricol necultivate din totalul de 240.000 de hectare cât reprezintă suprafaţa agricolă a judeţului.

Directorul instituţiei, Monica Măntoiu, crede că “cele peste 3.000 de utilaje agricole de ultimă generaţie achiziţionate în ultima perioadă  dar mai ales creşterea preţului la produsele alimentare care s-a făcut simţită în ultimele luni, ar putea conduce la o scădere a  suprafeţelor agricole nefolosite”.

Potrivit inginerilor agricoli, singura problemă cu care fermierii ar putea să se confrunte în anul agricol 2011 ar putea fi vremea carpicioasă care şi anul trecut le-a dat mari bătăi de cap.

Vara trecută ploile diluviene de la mijlocul lunii iunie au pus în pericol secerişul a peste 90 de mii de hectare cultivate cu păioase şi plante tehnice.
De asemenea  din cauza secetei instalate în toamna trecută, la Buzău s-au însămânţat cu rapiţă doar 6.000 de hectare din cele planificate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite