Prefectul cere ajutorul armatei pentru deblocarea autoturismelor troienite de viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lupta îndârjită cu nămeţii la primele ore ale dimineţii
Lupta îndârjită cu nămeţii la primele ore ale dimineţii

Din cauza situatiei disperate în care se află sute de şoferi blocaţi în maşini de viscolul puternic ce a lovit încă de noaptea trecută cele trei drumuri naţionale care fac legătura cu capitala şi municipiile Ploieşti şi Brăila, prefectul judeţului Buzău Paul Beganu a cerut ajutorul militarilor din cadrul garnizoanei Buzău, informează Adevărul.

La solicitarea autorităţilor judeţene mai mulţi militari îmbarcaţi în trei autocamioane participă la deszăpezirea drumului DN1 B spre Ploieşti pe porţiunea dintre Merei spre Ulmeni. „I-am cerut generalului Liviu Burhală să ne ajute cu ce poate şi deja a trimis 40 de militari la Merei pe DN1B care dau la lopată şi ajută la deblocarea maşinilor prinse în zăpadă. Sunt foarte multe TIR-ruri care au blocat circulaţia pe aceste două drumuri naţionale dar şi mulţi şoferi care au luat-o pe contrasens şi acum îngreunează accesul maşinilor de deszăpezire", a declarat prefectul judeţului Buzău Paul Beganu.

La nivelul comandamentului national întrunit s-a format încă de ieri o grupă de coordonare a situatiilor de urgenţă care primeşte solicitări de la Prefectura din Buzău. „La solicitarea prefectului un detaşament îmbarcat în trei autocamioane participă la deszăpezirea drumului DN1B spre Ploieşti pe porţiunea dintre Merei spre Ulmeni. Tot la solicitarea autorităţilor locale militari din cadrul batalionului 47 comunicaţii şi informatică şi de la batalionul 200 al statului major, au acţionat încă de azi noapte în zona comunei Cilibia pentrun transportul pasagerilor din 4 autobuze rămase ramase înzăpezite. Oamenii au fost transportati deja la primăria şi şcoala din Cilibia” a declarat pentru Adevărul maiorul Romeo Feraru purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operaţional Întrunit.

Cele mai grave situaţii cu care se confruntă comandamentul pentru situaţii de urgenţă se înregistrază la graniţa judeţului Buzău cu Ialomiţa pe DN2-E85 şi pe DN1 B spre Ploieşti pe porţiunea de pe dintre localităţile Merei şi Ulmeni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite