Buzău: Prefectul Paul Beganu, nemulţumit de activitatea drumarilor-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei Buzău
Revista presei Buzău

Nemulţumirile prefectului Paul Beganu legate de modul în care s-a făcut deszăpezirea drumurilor din judeţ sunt abordate în presa buzoiană de astăzi. Un alt subiect de actualitate este cel al „magazinelor de vise”, ce urmează să fie închise.

Prefectul promite "Cartonaş portocaliu"
 
Între două coduri, unul portocaliu şi unul galben, prefectul Paul Beganu a avut timp să îşi exprime nemulţumirea faţă de modul în care a fost tratată problema traficului pe drumurile din judeţ. Deşi pe unele porţiuni administratorii de drum au acţionat cu utilajele din dotare, limitând pe cât posibil înzăpezirea autovehiculelor, pe altele, utilajele abia dacă s-au clintit. A caracterizat activitatea acestora ca fiind una slabă, ceea ce va conduce la aplicarea unor sancţiuni. "Deşi legea nu ne ajută întocmai, vom căuta toate măsurile legale pentru ca cei vinovaţi de administrarea slabă a tronsoanelor de drum să fie amendaţi", a subliniat prefectul Beganu.(Viaţa Buzăului)

 
Bugetul statului, ţepuit cu 180 de miliarde lei
 
Directorul coordonator  al Gărzii Financiare Buzău, Cristi Voicu, a prezentat raportul de activitate al instituţiei pe perioada lunii ianuarie. Amenzile aplicate, la care se adaugă sumele sustrase de la plata către bugetul de stat, arieratele încasate şi sumele confiscate s-au apropiat de 180 de miliarde de lei vechi. Cea mai mare parte din suma respectivă a reprezentat prejudicii, în urma cărora au fost întocmite mai multe dosare penale.(Viaţa Buzăului)
 
A obosit virusul? „Porcina”, în vacanţă de iarnă
 
Din data de 27 ianuarie a.c, la nivelul judeţului Buzău nu a mai fost confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1, în momentul de faţă existând doar trei cazuri de suspiciuni de gripă de tip nou, însă se aşteaptă confirmarea ori infirmarea acestora de la Institutul Cantacuzino. Explicaţia acestei „pauze” este, conform medicului Venera Acsinte, director coordonator adjunct pentru Control în Sănătate Publică din cadrul D.S.P. Buzău, scăderea numărului de pneumonii şi viroze respiratorii din această perioadă, numărul mare de buzoieni care s-au vaccinat împotriva virusului pandemic, dar şi condiţiile meteo nefavorabile din acest interval, care au făcut ca oamenii să evite deplasările inutile, să stea mai mult acasă şi să evite aglomerările. (Viaţa Buzăului)

Prefectul Beganu spune că deszăpezirea a fost un haos


Prefectul Paul Beganu susţine că şi de această dată acţiunea de deszăpezire s-a desfăşurat haotic, la fel ca în luna decembrie. Beganu arată cu degetul către preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, iar acesta din urmă ştia, ieri la prânz, că toate drumurile judeţene erau blocate, iar în realitate, 7 dintre ele erau închise. (Şansa buzoiană)

Magazinele de vise, închise prin două legi


Dacă până acum câteva luni nu exista nici o prevedere legală pentru interzicerea „magazinelor de vise”, acum avem nu mai puţin de două astfel de acte normative: o lege votată acum două zile de parlamentari şi o ordonanţă de urgenţă, pusă pe tapet de guvernanţi. Până una alta, patronii respectivelor buticuri din oraş s-au reorientat rapid şi au transformat majoritatea prăvăliilor în sex-shop, dar nu s-au grăbit să scoată de pe tejghele controverasatele „droguri uşoare”. (Şansa buzoiană)

Schimbare de strategie la PSD Buzău - Delegaţii la Congres, aleşi din cantină

După câteva ore de şedinţă la Comitetul Executiv al formaţiunii, ieri, social-democraţii buzoieni au hotărât organizarea Conferinţei Judeţene. Programată pentru mâine, întâlnirea pesediştilor va avea loc într-o locaţie festivă, celebră în trecut pentru nunţile memorabile organizate aici. Mai exact, pesediştii invitaţi la Conferinţa Judeţeană de mâine trebuie să se prezinte la Sala Ductil, situată în Zona Industrială. (Cotidianul Strada)



Ziua şi elicopterul – Din cauza drumurilor înzăpezite, ambulanţele ajung greu la bolnavii care le solicită

“După ce, marţi, un  elicopter a preluat o bătrână şi trei copii din Câmpeni, ieri, un alt elicopter al Ministerului de Interne cu un echipaj SMURD la bord, a salvat un copil din Scutelnici”. (Cotidianul Strada)

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite