Buzău: Poveşti cu crime, publicate de un jurnalist şi o "poliţistă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorii şi-au lansat cărţile în T'essence Pub
Scriitorii şi-au lansat cărţile în T'essence Pub

Crime învăluite în mister, poveşti de viaţă controversate, intrigi care te captivează - sunt „cârligele” cu ajutorul cărora doi scriitori buzoieni şi-au propus să agaţe atenţia cititorilor, prin intermediul unor romane poliţiste. Lansarea volumelor „Frumoasa italiancă” şi „Crima de la ora zero” a avut loc, sâmbătă, în T’essence Pub.

Cele două volume au cel puţin un numitor comun şi anume plasarea acţiunii atât pe teritoriul României cât şi peste hotare. În „Frumoasa italiancă”, Corneliu Floriceanu, autorul cărţii, relatează periplul unei italience în România, cu scopul de a afla cine este ucigaşul mamei sale. „Este un amestec de roman de dragoste şi poveste poliţistă, despre o femeie şi o maşină. Pentru a fi înţeleasă, cartea trebuie citită cu plăcere. Am scris-o acum zece ani, în patru luni, dar mi-a luat şase ani să o scriu pe calculator”, ne-a declarat Corneliu Floriceanu, care în prezent este cameraman la un post local de televiziune.

În „Crima de la ora zero”, Gina Zaharia povesteşte un nou caz al detectivului Dan Simionescu, personaj pe care l-a creat în romanul de debut, „Asasinul a fost prins în zori”. „Este pură ficţiune despre o femeie criminal, care s-a întors din Spania, în România. Pentru acest volum am scris aproape în fiecare noapte, timp de şase luni”, ne-a spus Gina Zaharia, angajat în structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău.

Interesant este că romanul „Crima de la ora zero” a apărut mai întâi pe blogul personal al autoarei. „Înainte să o public, am postat capitol cu capitol pe Netlog, iar prietenii mei din listă au intrat şi şi-au spus părerile. Întâmplarea fericită a făcut ca în lista mea de prieteni să fie şi editorul, domnul Rădulescu, cel care mi-a propus publicarea romanului”, ne-a spus Gina Zaharia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite