Buzău: Pomana UE zace în depozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cozile au dispărut, alimentele neridicate au rămas
Cozile au dispărut, alimentele neridicate au rămas

Buzoienii şi-au bătut joc de programele cu fonduri europene. Tone de făină şi zahăr primite de la Uniunea Europeană pentru cei nevoiaşi zac în continuare nedistribuite în depozitele din Buzău.

UE şi-a luat angajamentul să ne ajute anual cu stocuri comunitare şi a lăsat statul român să decidă cine şi cum beneficiază de ele. În 2009 s-a facut o listă naţională, cu aproape trei milioane de oameni: pensionarii cu venit mai mic de 400 de lei lunar, persoanele cu handicap, cei cu venit minim garantat şi şomerii care n-au primit indemnizaţie până la 1 septembrie. Şi încă o condiţie: să poată veni singuri să le ridice.


Printre aceştia au fost şi aproape 10.000 de buzoieni trecuţi pe listele de beneficiari. Deşi autorităţile se aşteptau ca ajutoarele să se distribuie ca pâinea caldă, la această oră în depozite sunt în continuare 3.450 de kg de făină şi 5.470 de kg de zahăr nedistribuite.


Aproape o mie de buzoieni sunt aşteptaţi să le ridice înainte de a ieşi din termenul de valabilitate. Făina şi zahărul pot fi ridicate de la sediul societăţii Comfortuna, pe strada Aleea Sporturilor iar distribuirea se face între orele 8.30 şi 16.30, pe baza actului de identitate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite